Indijan Vels - Iga Švjontek ima "noćnu moru", zove se Elena Ribakina!

Autor: Lazar Nikolić
subota 18.03.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Kazahastanka ponovo bolja od najbolje na svetu.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina plasirala se u finale turnira u Indijan Velsu. Ona je sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2, bila bolja od najbolje igračice na svetu Ige Švjontek, a meč je trajao sat i 17 minuta.

Poljakinja Iga Švjontek suvereno drži prvu poziciju na WTA listi, često deluje nepobedivo, ali kada se susretne sa Ribakinom to je potpuno druga priča. Kazahstanka joj je nanela i treći uzastopni poraz u međusobnim duelima, drugi od starta godine i ponovo je bila ubedljiva.

Sjajno je započela meč Ribakina, šampionka Vimbldona napravila je brejk i povela sa 3:0. Do kraja prvog seta 10. igračica na planeti još jednom je oduzela servis Švjontek i došla na pola puta od finala.

Furiozno je nastavila Ribakina. Osvojila je kazahstanska teniserka prvih pet gemova u drugom setu i povela sa ogromnih 5:0. Tada je sve bilo rešeno, Švjontek je stigla samo da se upiše na semafor, vrati jedan brejk i čestita mnogo boljoj protivnici za koju nema leka.

Ribakina će se u finalu sastati sa, osvajačicom Australijan opena, Beloruskinjom Arinom Sabalenkom. Ona je takođe bila ubedljiva u polufinalau i sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3, savladala Grkinju Mariju Sakari.

U prvom setu Sabalenka je čak tri puta oduzela servis protivnici, dopustivši joj samo jedan brejk.

Veća borba viđena je u nastavku, ali je presudio šesti gem, kada je Sakari još jednom izgubila servis, a Sabalenka povela sa 4:2 i do kraja zadržala stečenu prednost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke