Indijan Vels - Nesalomivi Medvedev preko Tijafoa do finala!

Autor: Mladen Heleta
subota 18.03.2023.
23:33
Izvor: Sportske.net

Rus je u velikoj formi.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Danil Medvedev se ne zaustavlja. Ruski teniser je večeras nastavio svoju seriju pobeda i plasirao se u finale mastersa u Indijan Velsu.

On je u polufinalu pobedio Amerikanca Frensisa Tijafoa, 16. igrača sveta, sa 2:0, po setovima 7:5, 7:6 (4). Meč je trajao jedan sat i 48 minuta.

Bio je to njihov peti međusobni duel i peta pobeda Medvedeva.

Medvedev je u Kaliforniju došao sa tri vezane titule u Roterdamu (ATP 500), Dohi (250) i Dubaiju (500), sa pravom je bio prvi favorit u Indijan Velsu i sutra će imati priliku da se bori za novi trofej.

Njegov rival u finalu biće bolji iz duela između Španca Karlosa Alkaraza i Italijana Janika Sinera. Taj meč počinje uskoro.

Rus je prvi set dobio posle 12 odigranih gemova, uz brejk u 11. gemu, a zatim se u drugom setu žestoko igrao sa živcima svojih navijača.

Napravio je brejk odmah na startu, pa je pri rezultatu 5:3 propustio tri meč lopte na servis Amerikanca.

Potom je servirao za meč na 5:4, ali je pretpreo brejk. Vratio je brejk već u sledećem gemu, pa je ponovo servirao za pobedu na 6:5, imao je 40:0 i kasnije prednost, ali ni te četiri meč lopte nisu bile dovoljne. Tijafo mu je na kraju oduzeo servis i odveo ovaj set u taj-brejk.

Tamo je Medvedev poveo sa 5:1, Tijafo se vratio na 5:4, ali se onda Rus konačno skoncentrisao i sa dva sjajna servisa iz osme meč lopte otišao u finale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke