Indijan Vels - Osveta se servira hlanda, Ribakina preko Sabalenke do trofeja!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 19.03.2023.
23:21
Izvor: Sportske.net

Vratila joj za poraz u finalu Australijan opena.

EPA-EFE/FAZRY ISMAIL
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Povezane vesti

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina osvojila je turnir u Indijan Velsu. Ona je u reprizi meča za trofej na Australijan openu savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 2:0, po setoivma 7:6 (11), 6:4. Meč je trajao dva sata i šest minuta.

Tako se Ribakina revanširala Sabalenki koja ju je savladala u finalu Melburna.

Prvi set bio je izuzetno dramatičan. Sabalenka je došla do brejka u petom gemu i povela sa 3:2, ali je Ribakina uspela da se vrati, oduzme servis rivalki u osmom gemu i izjednači na 4:4.

Imala je set loptu Sabalenka pri vođstvu od 6:5, ali je Kazahstanka uspela da se izvuče i odvede set u taj-brejk. A tamo velika drama i mnogo mini-brejkova, po nekoliko set lopti za obe igračice, a svoju četvrtu iskoristila je Ribakina.

Krenula je silovito Kazahstanka u drugi set i odmah došla do brejka. Imala je Sabalenka dve prilike da oduzme servis rivalki u četvrtom gemu, ali nije u tome uspela, te je Ribakina povela sa 3:1. 

Došla je Ribakina do duplog brejka u sedmom gemu drugog seta i povela sa ubedljivih 5:2. Uspela je Sabalenka da u narednom gemu nadkonadi jedan brejk, ali nije imala snage da u nastavku meča još jednom oduzme servis Ribakinoj koja slavi titulu u Indijan Velsu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke