Ispisana istorija ATP liste, titula u Izraelu i kalendar ne pomažu mnogo Novaku

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 03.10.2022.
09:30
Izvor: Sportske.net

Novaka uskoro čekaju novi izazovi.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Španski teniser Karlos Alkaraz i dalje je, prema ažuriranoj ATP listi, najbolji igrač planete.

On sa 6740 bodova zadržava prednost u odnosu na prvog pratioca, a to je od ove sedmice njegov zemljak Rafael Nadal. Budući da je Kasper Rud ostao bez 205 poena, Rafa je od ovog ponedeljka stupio na drugo mesto i tako je ispisana istorija španskog tenisa. 

Po prvi put ikada dva Španca drže čelo ATP liste, dok se u ovom veku samo još jednom dogodilo da zemljaci budu na prvoj i drugoj poziciji. Poslednji put to se dogodilo 7. avgusta 2000. godine, kada su na vrhu bili Amerikanci Andre Agasi i Pit Sampras.

Najboljih 10 na svetu čine još: Kasper Rud, Danil Medvedev, Aleks Zverev, Stefanos Cicipas, Novak Đoković, Kameron Nori, Andrej Rubljev i Humbert Hurkač.

Šta dalje za Novaka?

Novak Đoković je sinoć osvojio svoju novu titulu, treću ove sezone, postavši tako jedini teniser u kalendarskoj godini koji je podizao trofeje na tri različite podloge. Novaku je pripalo 250 poena i on ostaje na sedmom mestu sa 3820 bodova, 990 manje u odnosu na Stefanosa Cicipasa.

Naredni turnir koji će Đoković igrati jeste onaj iz serije 500 u Astani, a potom sledi masters u Parizu krajem meseca, ali situacija je takva da srpski teniser neće moći da napreduje budući da u Francuskoj brani titulu osvojenu prošle godine, dok je Cicipas predao meč prvog kola protiv Aleksa Popirina. Tako ne brani nikakve bodove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke