Istorija Ešli Barti, dominacija treću godinu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 18.11.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

Veliko dostignuće.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Šampionka Vimbldona, australijska teniserka Ešli Barti treću godinu zaredom završiće kao prva na WTA listi, dok će Čehinja Katerina Sinijakova drugi put biti na vrhu u dubl konkurenciji.

Barti se tako pridružila Sereni Vilijams, Štefi Graf, Martini Navratilovoj i Kris Evert kao jedinim teniserkama koje su tri puta uzastopno godinu završavale kao broj 1.

Ova nedelja je 95. po redu koju ova 25-godišnja teniserka iz Australije provodi na prvom mestu WTA liste, a ukupno 102.

Ona je u julu osvojila titulu na Vimbldonu, što je bio njen drugi grend slem trofej u karijeri. Prethodno je 2019. godine osvojila Otvoreno prvenstvo Francuske i ubrzo nakon toga se popela na broj 1 prvi put.

Sinijakova je u sredu osvojila titulu na WTA finalu u Gvadalahari zajedno sa Barborom Krejčikovom. Ona je i 2018. godinu završila kao prva u dublu sa Krejčikovom.

Njih dve su osvojile titulu na Rolan Garosu kao i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, što su dve od pet titula Sinijakove u dublu ove godine.

I Barti je, takodje, ove godine osvojila pet trofeja. Ona se poslednji put takmičila na Otvorenom prvenstvu SAD, a u oktobru je objavila da je završila sezonu i da neće igrati na WTA finalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke