Istorijske promene, Vimbldon ukida "srednju nedelju"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 27.04.2021.
22:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Tokom "srednje nedelje" do sada se igralo samo četiri puta - 1991, 1997, 2004. i 2016. godine.

EPA/GERRY PENNY
EPA/GERRY PENNY

Povezane vesti

Najpoznatiji teniski turnir na svetu, Vimbldon, od sledeće godine trajaće 14, a ne 13 dana kao do sada pošto se ukida "srednja nedelja", saopštili su danas organizatori.

Vimbldon je bio jedini grend slem koji je imao dan odmora na sredini turnira, a eliminacija te tradicionalne pauze istorijska je odluka pošto menja ono što je postalo poznato kao "manični ponedeljak".

Umesto toga, mečevi osmine finala biće podeljeni na dva dana, najavio je danas predsednik Ol Ingland kluba Jan Hjuit.

On je naveo da će ukidanje "srednje nedelje" biti moguće zbog poboljšane tehnologije u održavanju travnjaka.

Tokom "srednje nedelje" do sada se igralo samo četiri puta - 1991, 1997, 2004. i 2016. godine.

Vimbldon je bio jedini grend slem turnir koji je otkazan prošle godine zbog pandemije korona virusa, a ovogodišnji bi trebalo da bude održan od 28. juna do 11. jula.

Organizatori su naveli i da se nadaju da će ove godine biti navijača na tribinama, odnosno da će biti popunjeno najmanje 25 odsto kapaciteta. Dodali su da će cena ulaznica ostati na nivou iz 2020. godine, kao i da će odluka o nagradnom fondu biti doneta do juna.

Takodje, igrači neće moći da iznajmiljuju privatne kuće i moraće da odsedaju u hotelima. Ovo pravilo odnosi se i na britanske tenisere.

Odluka o Henmanovom brdu, delu na kojem se okupljaju navijači bez ulaznica, tek treba da bude doneta. Izvršna direktorka Sali Bolton je rekla da postoji mogućnost da se navijačima dozvoli pristup toj lokaciji uz poštovanje fizičke distance.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke