Italijan o Đokoviću: "Porazi od Sinera pokrenuli su potrese"

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 08.04.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

"Novak je tada izgubio na sigurnosti"...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Bliži se Monte Karlo, a teniska mapa je prilično promenjena. Janik Siner blista, popevši se na drugo mesto ATP liste, dok Novak Đoković i Karlos Alkaraz posrću.

Mladi Italijan je nagovestio nagli skok u sam vrh svetskog tenisa tokom duela sa Novakom Đokovićem na Završnom mastersu, Dejvis kupu i Australijan openu.

Siner je predvodio Italiju do titule u Dejvis kupu, a na putu do prvog trofeja još od 1976. je u polufinalueliminisana Srbija sa Novakom Đokovićem u sastavu. 

Član trofejnog sastava Italije iz 1976. Paolo Bertoluči, bivši 12. igrač na svetu, istakao je značaj Sinerovih pobeda po radikalne promene u Novakovom okruženju.

"Đoković je shvatio da je, posle dva nedavna poraza (u Dejvis kupu i Australiji) od Sinera, izgubio mnogo na sigurnosti. Đoković je shvatio da mora da pronađe nove podsticaje, da pronađe novog trenera. Taj potres je neophodan za ponovno pokretanje. On će pokušati da se vrati na svoj nivo na sledećim turnirima, ali rast novih talenata mogao bi da znači promenu u svetskom tenisu. Posle Olimpijskih igara u Parizu moći ćemo da napravimo bilans", rekao je Bertoluči.

Đoković posle Gorana Ivaniševića radi sa Nenadom Zimonjićem i sprema se za sezonu šljake.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke