IV - Alkaraz izgubio set, pa furiozno trijumfovao, Tijafo mečom sezona izbacio Lajoivća

Autor: Sportske Net
subota 09.03.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

U trećem kolu Alkaraza čeka Feliks Ože-Alijasim.

EPA-EFE/JOEL CARRETT
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Povezane vesti

Karlos Alkaraz plasirao se u treće kolo mastersa u Indijan Velsu gde brani titulu. Ipak, nije sve išlo tako glatko za mladog Španca. 

Pobedi je Matea Arnalija rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (5-7), 6:0, 6:1.

Izgubio je prvi set posle velike borbe i taj-brejka. Međutim, u posle toga je veza devet osvojenih gemova, s tim što je naredni set dobio sa 6:0. Italijan je ostao bez "goriva". 

U trećem setu stigao je tek do jednog gema, u četvrtom je bio blizu brejka kada je vodio 40:15, ali nije uspeo da iznenadi. 

"Morao sam da promenim nekoliko stvari. Napravio sam nekoliko gređaka u prvom setu, morao sam da povećam procenat prvog servisa – rekao bih da je to bio ključ da zaigram bolje, i da uhvatim ritam i u dugim razmenama“, rekao je Alkaraz, pa dodao:

„Iznenađen sam skočnim zglobom. Odlično sam se kretao, normalno, nisam ni razmišljao o tome. Bolje je nego što sam mislio“, dodao je Karlos. 

U trećem kolu Alkaraza čeka Feliks Ože-Alijasim.

Srpski teniser Dušan Lajović završio je učešće na mastersu u Indijan Velsu pošto je u drugom kolu poražen od Frensisa Tijafoa sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Amerikanac je bio ubedljiv u ovom mreču, u kom mu je u mnogome pomogla publika. Odigrao jedan od najboljih mečeva u sezoni, a srpskom teniseru dozvolio je svega jedan brejk. Lajović je do brejka stigao pošto je imao dva zaostatka, pa mu nije mnogo pomogao. 

Najbolji Lajovićev rezultat u Indijan Velsu je osmina finala 2017. godine, osim toga nije prolazio dalje od druge runde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke