Ivanišević: ''Novaku ne treba novi trener, poludeo bi! Ziki je idealan!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.04.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Doskorašnji Novakov trener izneo svoje procene šta bi sada bilo najbolje za srpskog tenisera.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Nedugo pošto je okončana njegova uspešna saradnja sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, hrvatski trener Goran Ivanišević je o razlozima rastanka, ali i o drugim aktuelnim temama govorio u intervjuu za ''Sportklub''.

Ono što u ovom trenutku najviše zanima Đokovićeve navijače jeste pitanje ko će mz biti novi trener i kada će ga izabrati. Za sada sa njim radi Nenad Zimonjić, a Ivanišević smatra da je upravo ''Ziki'' i najbolji izbor za Novaka.

''Ne znam još koliko će Novak igrati, to zavisi od njega, ali mislim da je sada sa njim perfektna osoba u ovom trenutku – Ziki. On je moj veliki prijatelj, mnogo smo toga prošli, volim ga – on je veliki teniski znalac. Ipak, ono što je najvažnije u celoj toj priči jeste da poznaje Novaka.

Ne treba Novaku sada neki novi trener, dok ga prvo upozna, ovaj (Novak) bi posle deset dana ‘poludeo’, a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je – Balkanac može svakoga da trenira, ali Balkanca može samo osoba s ovih prostora. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro s njim funkcionisao, pošto je teniski vrlo inteligentna osoba. Mnogo mu je pomogao'', objašnjava Ivanišević.

Zatim je izneo i konkretnije trazloge zašto smatra da je Zimonjić najbolji izbor za Novakovog trenera.

“Čuli smo se Ziki i ja, pričali smo i pre nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki perfektan za Novaka. Može mu pomoći i teniski, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugi pristup, što će biti osveženje za Novaka. Ziki poznaje Noletov mentalitet, bili su u Dejvis kup timu zajedno, Ziki je bio i selektor”, podseća Ivanišević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke