Ivaniševićeve ''muke'' sa genijalnim Novakom: ''On uvek nešto hoće...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.06.2023.
22:29
Izvor: Sportske.net, Nova

Jedan deo Novakovog današnjeg govora bio je posvećen i njemu.

EPA-EFE/James Ross
EPA-EFE/James Ross

Povezane vesti

Saradnja između Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića je sve uspešnija, iako bi se na prvi pogled moglo pomisliti i da to nije baš tako posle nedavnih Novakovih burnih reakcija upućenih ka svom timu tokom pojedinih mečeva.

Rezultati govore sami za sebe, a ima li bolje ilustracije od postavljenog novog rekorda po broju osvojenih grend slem trofeja?

''Ne znam šta da vam kažem. Znate kroz šta smo prošli, znate koliko mogu da budem nezgodan i težak, hvala vam za strpljenje, jako cenim što ste moja podrška'', obratio se Đoković svom timu tokom današnjeg šampionskog govora na ceremoniji posle osvajanja Rolan Garosa.

Kamera je odmah ''zumirala'' Ivaniševića koji se smeškao i zagonetno vrteo glavom.

A šta je Novakov trener ispričao novinarima posle svega toga? Kako je zaista sarađivati sa najboljim teniserom svih vremena?

''Došao je na turnir sa neverovatnim samopouzdanjem, nije bio zabrinut. Ima 'softver' u glavi, preokrenuo je softver kada smo stigli ovde, bio je više motivisan, gladniji. Protiv Alkaraza je odigrao sat i po odigrao vrhunski tenis, danas je bio dan da unovči keš'', rekao je Ivanišević.

Šaljivo je prokomentarisao kako izgleda kada počne da galami na svoj tim.

''Zavezao nas je lisicama. Nije lak tip pogotovo kada ne ide po njegovom, mi smo tu da postavimo leđa, da se on bolje oseća, da igra bolje, nekada nije lako. Na ovakvim turnirima nije lako završiti kada pogledate Monte Karlo, Banjaluku… Mučio nas je, skidao nam nokte, ali smo na kraju živi. To je najbitnije“, nasmejao se Ivanišević.

A koliko je Novak posvećen i najsitnijim detaljima, najbolje svedoči ova Ivaniševićeva priča.

''Ne znam šta je cilj Novaku, neverovatno je, vratiću se prošle godine kada je počelo kovid s***** u Australiji. Žao mi je sto Rafa nije ovde, rekao sam odavno da će oni ići preko 20 titula. Novak je jedini igrač koji može da osvoji kalendarski slem, pre dve godine mu je falio jedan meč.

Ušli smo u novi 'sadomazo' trening. Ne znam šta možete da uradite, uvek je nešto... on uvek nešto hoće, probudi se i kaže da mu ne radi bekhend i radimo na tome, iako je za nas savršen. On je genijalan um, perfekcionista kom uvek nešto nedostaje.

Ponosan sam na njega poslednja dva meča, rekao sam mu ako hoćeš da osvojis turnir moraš da prestanes da pričaš sa nama. Nije vikao, nije pričao, bio je potpuno fokusiran i bio sam iznenađen. Nije gubio energiju na nepotrebne stvari, jer ako ostaviš tim momcima malo prostora, mogu da se vrate“, objasnio je Goran Ivanišević, a prenosi Nova.rs.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke