Izbacio Nadala, ali neće igrati sa Novakom! Rud ide u polufinale!

Autor: Darko Mitrović
petak 13.05.2022.
18:44
Izvor: Sportske.net

Iako je sve završeno posle dva seta, vodila se velika borba.

 EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Norveški teniser Kasper Rud plasirao se danas u polufinale turnira u Rimu, pošto je posle velike borbe savladao Kanađanina Denisa Šapovalova sa 2:0, po setovima 7:6 (9:7) i 7:5.

Podsetimo, Šapovalov je juče uspeo da savlada Rafaela Nadala u osmini finala, ali to mu nije pomoglo da stigne u samu završnicu ovog turnira.

Duel Šapovalova i Ruda je trajao dva sata i 21 minut. Prvi set je bio ravnopravan, a Norvežanin je u osmom gemu prvog seta propustio četiri brejk-lopte, kada je Šapovalov ipak uspeo da izjednači na 4:4. 

Sličnih prilika nije bilo do taj-brejka, u kome je Rud bio za nijansu bolji i na razliku je sa 9:7 dobio ovaj deo igre za vođstvo u setovima.

Slična situacija i u drugom setu, opet se dugo igralo bez brejkova, ali onda je došao maratonski jedanaesti gem u kom je Rud posle čak devet brejk-lopti uspeo da konačno osvoji gem na servis rivala. U narednom gemu Rud je rutinski stigao do konačnih 7:5 u drugom setu i plasmana u polufinale, gde će se sastati sa boljim iz duela Đoković - Ože-Alijasim koji počinje u 20 časova i 30 minuta.

AdmiralBet je pripremio raznovrsnu ponudu za večerašnji Novakov meč, a ako verujete da će se igrati tri seta, kvota za tu prognozu je 2.75.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke