Iznenađenje dana - Alkaraz ispao u Kvinsu, Novak je opet ispred njega na ATP listi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.06.2024.
16:36
Izvor: Sportske.net

Španac izgubio dosta bodova na ATP listi.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Sezona na travi uoči Vimbldiona nije dobro počela za Karlosa Alkaraza.

Šampion Rolan Garosa je danas eliminisan u londonskom Kvinsu već u osmini finala, gde ga je savladao britanski predstavnik Džek Drejper rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:3), 6:3.

Meč je trajhao jedan sat i 40 minuta. Prvi set je bio potpuno ravnopravan, sve do taj-brejka, kada je Drejper poveo sa 4:0 i Alkaraz nije našao načina za preokret.

U drugom setu je ključan bio šesti gem, kada je Drejper napravio brejk i poveo sa 4:2. Malo je nedostajalo da još jednim brejkom stavi tačku na ovaj meč, propustio je tada nekoliko meč-lopti, ali je na svoj servis zatim realizovao prvu i plasirao se u četvrtfinale.

Drejper će se u četvrtfinalu sastati sa petim nosiocem, Tomijem Polom koji je u osmini finala savladao Čileanca Tabila sa 2:0.

Još jedna važna informacija vezana za epilog duela Alkaraza i drejpera - Novak Đoković će se, iako povređen, vratiti na drugo mesto ATP liste. Naime, Alkaraz je današnjim porazom izgubio 450 bodova i ponovo je pao na treće mesto na ATP listi. Novak je ostao na 8.360, a Alkaraz sada ima 8.130 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke