Iznenađenje na Lejver kupu - Nole izgubio, Tim sveta na pragu trijumfa!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.09.2022.
16:59
Izvor: Sportske.net

Sve se okrenulo u odnosu na jučerašnji dan.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Naš najbolji teniser je juče briljirao i u singlu protiv Frensisa Tijafoa, a onda i u dublu, u tandemu sa Mateom Beretinijem i sa te dve pobede je Evropi doneo vođstvo od 8:4 protiv Tima sveta.

Međutim, Novak Đoković je danas naišao na mnogo ''tvrđi orah'' u vidu sjajnog Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima. Nikako Nole nije uspevao da uhvati prepoznatljivi ritam, nije ga služio servis, nisu pomagali ni Federerovi saveti na klupi, što je Kanađanin iskoristio i dobio meč sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:6 (7:3).

Đoković je kao i juče protiv Tijafoa odmah stekao brejk prednosti i izgledalo je da ćemo gledati svojevrsnu reprizu tog meča, ali je Ože-Alijasim uspeo da uzvrati udarac, a onda još jednim brejkom stigne do osvajanja prvog seta.

Kriza u Novakovoj igri bila je vidljiva i početkom drugog seta kada je Kanađanin poveo sa 2:0, ali naš teniser nešto kasnije uspeva da anulira tu prednost i da drugi set uvede u taj-brejk.

Tu se, ipak, Feliks bolje snašao, prvi je stekao prednost i nije dozvolio Đokoviću da je ugrozi do kraja meča. Iskoristio je drugu meč loptu za konačan trijumf u ovom meču.

Ovom pobedom Alijasima, Tim sveta je preokrenuo rezultat na 10:8 i za ukupnu pobedu mu nedostaje još samo jedan trijumf u preostala dva susreta.

Sledeći na teren izlaze Stefanos Cicipas i Frensis Tijafo, a ako Cicipas trijumfuje u tom meču, onda će konačna odluka o pobedniku pasti u duelu Kaspera Ruda i Tejlora Frica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke