"Janik na milimetar od Novaka ove sezone"

Autor: Sportske Net
četvrtak 30.11.2023.
13:30
Izvor: Sportske.net

Barem tako misli Adrijano Panata.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Italijani su osvojili Dejvis kup, ali čini se da je ono "finale pre finala" bio susret sa Srbijom. Legendarni Adrijano Panata je govorio upravo o susretu Sinera i Đokovića u polufinalu Dejvis kupa.

"Janik je ove sezone došao na milimetar od Đokovića, igraju ravnopravno. Spasao je tri meč lopte u polufinalu na putu do podviga. Srbin je promašio prvu meč loptu zbog nedostatka hrabrosti, nije lako u tim trenucima. Čekao je Janikovu grešku, nije se dogodila, to ga je koštalo. To je značajan detalj".

Teniser koji je prvi doneo Salataru italijanskoj reprezentaciji 1976. godine prokomentarisao je i sve učesnike polufinalnog dubla koji je odlučio.

"Kecmanović je bio dobar u dublu, dok je Đoković bio kao riba na suvom. Janik je pokazao da je naučio dinamiku igre u parovima. Izlazio je na vreme, bio odličan na mreži". 

Janik Siner je trenutno u centru pažnje u italijasnoj javnosti, moglo se to videti i na fudbalskoj utakmici Milana, kada se skandiralo njegovo ime. Međutim, i svetska teniska javnost njega vidi kao velikog Novakog konkurenta.

"Servis i forhend – snažno i precizno. Ništa više. Napredovao je u igri na mreži. Siner je revolucija u italijanskom tenisu. Mirni smo deset godina. Upoznao sam ga na ATP finalu i delovao je smireno, ozbiljno i zrelo. Odmah mi se obratio neformalno i to me je obradovalo", zaključio je Panata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke