Jednodnevno čudo - Italijan koji je izbacio Novaka sa Indijan Velsa nije prošao ni kvalifikacije u Majamiju!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 19.03.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Zablistao je i odmah se "ugasio".

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Pre samo nedelju dana italijanski teniser Luka Nardi postao poznat širom planete nakon što je u drugom kolu mastera u Indijan Velsu savladao najboljeg igrača svih vremana Novak Đokovića.

Do tada za većinu ljubitelja sporta anonimni Italijan potpuno je nadigrao Srbina i priredio jednu od najvećih senzacija u teniskom svetu nekoliko godina unazad.

Već u osmini finala 20-godišnjaka je zaustavio Amerikanac Tomi Pol, ali je Nardijeva igra protiv Đokovića bila dobra podloga za meteorski uspon u karijeri.

Međutim, već na narednom turniru, takođe masteru,  u Majamiju 96. igrač svete Nardi ispao je već na startu kvalifikacija.

Bolji od njega bio je supertalentovani Čeh Jakbu Menšik koji je slavio sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2, posle samo 71 minuta igre.

Menšik je u potpunosti nadigrao Nardija i nije mu dozvolio ni promil šanse pokazavši da je meč protiv Đokovića bila samo trenutna inspiracija Italijana.

Na drugoj strani Čeh iz turnira u turnir igra sve bolje, te mnogi momku rođenom 2005. godine predviđaju blistavu karijeru. Menšik je trenutno 70. na svetu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke