Još jedan razlog zašto Novaku ne odgovara da Nadal osvoji Melburn!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.01.2022.
16:24
Izvor: Sportske.net

Ali, već na Rolan Garosu bi i to moglo da se nadoknadi.

 EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Australijan open je ušao u samu završnicu, tokom vikenda saznaćemo imena pobednika i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji, iako je za nas pravi pobednik bio poznat još pre početka ovog turnira - Novak Đoković, kome iz poznatih razloga nije dozvoljeno da učestvuje i da postavi novi rekord po broju Gren Slem trofeja.

Sada će tu priliku imati Španac Rafael Nadal koji se danas plasirao u finale, gde će mu rival u odlučujućoj borbi biti Rus Danil Medvedev.

Dakle, ako Nadal pobedi, postaće prvi teniser u istoriji koji je osvojio više od 20 Gren Slem trofeja i na večnoj listi će prestići Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

To je glavni razlog zbog kog Đokoviću ne odgovara da Nadal osvoji turnir u nedelju, ali nije i jedini razlog.

Još jedan bitan podatak je da u slučaju Nadalovog trijumfa nad Medvedevim Novak Đoković neće više biti jedini teniser koji je najmanje dva puta osvajao svaki od četiri Gren Slem turnira.

Špancu bi eventualni trijumf bio drugi na Australijan openu, uz još 13 titula na Rolan Garosu, dve na Vimbldonu i četiri na US openu. Njegov jedini dosadašnji trijumf na Australijan openu bio je 2009. godine kada je u finalu savladao Rodžera Federera.

Novak Đoković ima devet titula na Australijan openu, dve na Rolan Garosu, šest na Vimbldonu i tri na US openu, a Rodžer Federer je šest puta osvajao Australijan open, jednom Rolan Garos, osam puta Vimbldon i pet puta US open.

Ali, već na Rolan Garosu krajem maja i početkom juna, Novak će imati priliku da postane jedini teniser koji je NAJMANJE TRI PUTA osvajao svaki od Gren Slem turnira, da ujedno stigne do 21. Gren Slem trofeja i tako bar donekle ispravi veliku nepravdu koja mu je učinjena u Melburnu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke