Još sjajnih vesti iz Italije, Novak u finalu!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.05.2022.
22:18
Izvor: Sportske.net

Prava forma u pravo vreme.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Bez ijednog izgubljenog seta, Novak Đoković se plasirao u finale turnira u Rimu!

Sve bolju formu svetski broj jedan je potvrdio i večeras u polufinalnom susretu sa desetim igračem sveta, Norvežaninom Kasperom Rudom.

Posle jednog sata i 45 minuta Đoković je trijumfovao sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, što mu je HILJADITA pobeda u karijeri!

Bio je ovo treći međusobni susret Đokovića i Ruda, sva tri je dobio srpski teniser.

Nole je furiozno započeo ovaj meč, poveo je sa 4:0 uz dva brejka prednosti, ali se Norvežanin nije tek tako predao. Posle prvog osvojenog gema je povratio samopouzdanje, a nedugo zatim je stigao i do svog prvog brejka i prišao na 5:4.

Kao i sinoć protiv Ože-Alijasima, Đoković nije dozvolio preokret, dobio je naredni gem na svoj servis za konačnih 6:4 u prvom setu.

U drugom se igralo gem za gem do 3:3, a onda u sedmom gemu Novak koristi četvrtu brejk loptu i ispostavilo se da je time slomio otpor večerašnjeg rivala.

Do kraja meča naš teniser osvaja još dva gema, uz još jedan brejk, iskoristio je prvu meč loptu za konačnih 6:3.

U borbi za titulu sutra će igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa koji je ranije danas bio bolji od Aleksandra Zvereva. U dosadašnjih osam susreta sa Cicipasom, Đoković vodi sa 6:2 u pobedama, od toga Nole ima pet uzastopnih pobeda u prethodnih pet mečeva.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke