Jutro posle trofeja, Đoković saznao šokantnu vest!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 22.02.2021.
08:49
Izvor: Sportske.net

Novaku sledi zasluženi odmor.

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta i trostruki uzastopni osvajač Australijan opena Novak Đoković saznao je jutros, nakon pregleda magnetnom rezonancom, da mu se napuknuće trbušnog mišića povećalo sa početnih sa 1,7 na 25 milimetara.

Đoković je u nedelju osvojio deveti trofej u Melburnu, ukupno 18. Grend slem titulu u karijeri pobedom protiv Danila Medvedeva iz Rusije sa 7:5, 6:2, 6:2.

Bilo je neizvesno da li će zbog zdravstvenog problema stići do samog kraja pošto je već u meču trećeg kola protiv Tejlora Frica iz SAD pokidao mišić.

U međuvremenu mu se, tokom četiri meča koje je odigrao nakon kidanja mišića, napuknuće drastično uvećalo.

"Došao sam ovde pravo sa snimanja magnetnom rezonancom, koje je pokazalo da je šteta sada veća nego kada se povreda dogodila. Napuknuće je veće. Bilo je u prvi mah 1,7 milimetara, a jutrošnji pregled je pokazao da je poraslo na 25 milimetara. Nije ništa strašno, sudeći po onom što su mi lekari rekli, ali čeka me svakako period mirovanja, dok ne zalečim mišić", rekao je Đoković.

Uprkos tome što je stisnuo zube, mnogi su prošle nedelje bili skeptični po pitanju verodostojnosti Novakove povrede.

"Ima ljudi koji će uvek sumnjati u ono što govorim ili radim i to je u redu. Pomirio sam se s tim da ne mogu baš svakom učinim zadovoljnim. Da li me to frustrira? Naravno, imam i ja emocije kao svi drugi i ne uživam u tome kada me kritikuju i kada me osuđuju. Ali u isto vreme prihvatam realnost da svako ima pravo na mišljenje", rekao je Đoković.

Sada, nakon što se okitio devetim trofejem u Melburnu, Đokoviću sledi zasluženi odmor, a povratak na teren mogao bi da usledi tek krajem marta na mastersu u Majamiju.

Do tad bi se i oštećenje trbušnog zida saniralo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke