Kada se Novaku poslednji put desilo ovako nešto?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 12.03.2024.
08:16
Izvor: Sportske.net

Nešto što je malo ko očekivao.

EPA-EFE/RAY ACEVEDO
EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doživeo je veliko iznenađenje pošto je eliminisan već na drugoj prepreci u Indijan Velsu.

Bolji od njega bio je mladi Italijan Luka Nardi, koji je iskoristio svaku moguću okolnost na terenu i ostvario najveću pobedu u karijeri. Tako Novak gubi dva puta ove kalendarske godine na ATP turu (neračunajući ATP kup) i to oba puta od italijanskih igrača.

Ono što ovu pobedu čini karakterističnom jeste što je Luka Nardi u glavni žreb dospeo kao "srećni gubitnik". Dvadesetogodišnjak koji je tek 120. na svetu eliminisao je prvog i postao je najniže rangirani teniser koji je pobedio Novaka Đokovića na jednom od mastersa još od 2008. godine. Ujedno, i prvi "laki luzer" koji je naneo poraz najvećem teniseru ikada. 

Osim toga, on je treći na listi najvećih iznenađenja na ATP turu ako uzmemo u obzir razliku između pobednika i u tom trenutku svetskog "broja jedan". Najveće iznenađenje i dalje drži Fransisko Klave koji je 2003. u Majamiju kao 178. teniser na ATP listi izbacio tadašnjeg najboljeg igrača sveta Lejtona Hjuita.

Luka Nardi je na neki način ispunio svoj san pošto je savladao čoveka koji mu je uzor.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke