Kakav je uticaj Rafe Nadala na Đokovićev nastup u Australiji?

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.11.2021.
19:24
Izvor: Sportske.net

Direktan ili indirektan?

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

''Sapunica'' oko nastupa našeg Novaka Đokovića na Australijan openu i dalje traje, ali ako su do sada postojale različiti načini da on učestvuje na prvom Gren Slem turniru naredne sezone, sada izgleda da mu je preostao još samo jedan način - da se vakciniše protiv koronavirusa, i to možda do kraja nedelje, ukoliko to ranije već nije učinio.

Brojni su razlozi zbog kojih bi Novak trebalo da se nađe u Melburnu - pre svega borba za rekordni 21. Gren Slem trofej u karijeri, čime bi konačno ostavio iza sebe i Nadala i Federera, ujedno bi to bila i odbrana trofeja koji je osvojio na početku ove sezone, kao i borba za jubuilarni, 10. pehar na Australijan openu.

O Đokovićevim motivima je za ''Tennis channel'' govorio i nekadašnji teniski as Džim Kurijer koji smatra da bi oporavljeni Rafael Nadal mogao da bude ta ''inicijalna kapisla'' koja bi uticala da Đoković ispuni uslov za učešće na Australijan openu.

''Ovo je prava raskrsnica za Đokovića. Rafa bi mogao ne samo da ga prestigne po broju Gren Slemova, već i dođe do toga da je dva puta osvojio svaki Slem, što je do sada jedino Đoković uradio. Mnogo je toga u igri ovde kada su u pitanju kanoni teniske istorije'', objašnjava Kurijer.

I zaista, teško je poverovati da bi Novak bez borbe dozvolio Nadalu da ga ponovo pretekne, ali još uvek čekamo njegovu konačnu odluku...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke