Kakav meč - Rune jedva izbegao eliminaciju!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.06.2023.
19:27
Izvor: Sportske.net

Mladi Danac bio na pragu ispadanja sa Rolan Garosa, ali onda je pokazao ''šampionski gen''.

Povezane vesti

Danski teniser i šesti nosilac na turniru Holger Rune plasirao se danas u četvrtfinale Rolan Garosa, posle četvoročasovne, dramatične borbe sa Argentincem Franciskom Serundolom.

Rune je slavio sa 3:2, po setovima 7:6 (7:3), 3:6, 6:4, 1:6, 7:6 (10:7) i za plasman u polufinale boriće se sa Norvežaninom Kasperom Rudom.

Rune je odlično započeo meč, poveo sa 4:1 uz brejk prednosti i izgledalo je da će rutinski dobiti prvi set, ali Serundolo vrlo brzo ''pokazuje zube'', anulirao je zaostatak u finišu seta i izborio taj-brejk.

Ipak, Rune dobija taj-brejk bez većih problema, za vođstvo u setovima.

Ovo nije psihološki slomilo Argentinca koji je u drugom setu zaigrao još bolje, naptravio brejk u četrvrtom gemu i tu prednost sačuvao do kraja seta.

U trećem setu opet Rune uzvraća, mada je Serundolo uspeo da njegov prvi brejk anulira. Ipak, na kraju ovog seta Danac još jednom osvaja gem na servis rivala i dolazi na set do pobede.

Mimo očekivanja, Serundolo u četvrtom setu preuzima potpunu dominaciju na terenu, prepustio je samo gem Runeu, za ulazak u peti, odlučujući set.

Prava drama je tek tada usledila. Rune je napravio brejk u devetom gemu i servirao je za pobedu, ali Serundolo je uspeo da se spase, vratio je brejk i izjednačio na 5:5.

Kasnije se ušlo u ''super taj-brejk'' koji se u petom setu igra na 10 dobijenih poena. Dramatična igra nerava, potpuno ravnopravna borba, ali je na kraju ipak više koncentracije, pa i kvaliteta imao Holger Rune koji sa 10:7 dobija ovaj taj-brejk i prolazi u četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke