Kako je Nole ''upalio mašinu'' posle 0:2? Evo odgovora!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.07.2022.
18:56
Izvor: Sportske.net

Šta mislite, kako je izgledao taj ''razgovor''?

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Moramo priznati, nije nam bilo jasno šta se dešava sa Novakom Đokovićem posle prva dva seta, jer je odjednom doživeo veliki pad u igri od sredine prvog seta kada je vodio sa 4:1.

Naravno, pitao se tu nešto i Janik Siner koji je odličan igrač i koji je znao da iskoristi Novakove probleme u tom delu meča. Poveo je Siner sa 2:0 u setovima, ali Novak je uspeo da ''upali mašinu'' u trećem setu i do kraja meča ona je funkcionisala kao ''švajcarski sat''.

Prvo pitanje za Novaka po završetku meča bilo je šta mu se dogodilo u prva dva seta.

''Mogu li da krenem od trećeg?'', nasmejao se Novak i nastavio:

''Pre svega, moram da čestitam Janiku na velikoj borbi. Siguran sam da će i on imati još mnogo prilika da na grend slem turnirima napravi nešto veliko. Ima još mnogo vremena ispred sebe i želim mu sve najbolje u budućnosti. 

Što se tiče prva dva seta, poredeći sa naredna tri, to su bila kao dva različita meča. On je bio mnogo bolji igač u prva dva seta'', rekao je Novak.

A onda je sam otkrio kakav je to recept bio koji mu je pomogao da od trežeg seta zaigra kako ume.

''Izašao sam napolje, malo sam se osvežio, porazgovarao sam sa sobom u svlačionici pred ogledalom. Da, stvarno jesam..

Ponekad u ovim okolnostima gde se ne događa nešto naročito dobro na terenu, onda ako onaj drugi igrač dominira, te stvari su neophodne. Da se napravi mala pauza, da se malo presaberu misli. Uspeo sam u tome, da razmislim šta sve moram da uradim, i na sreću počeo sam treći set brejkom. Oduzeo sam mu servis i mislim da mi je to dalo mnogo samopouzdanja. Video sam da je on počeo malo da sumnja u sebe, slabije se kretao, mislim da mi je pomoglo iskustvo da se izborim sa pritiskom koji nosi ovakav meč'', zaključio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke