Kako je Novak utešio Alkaraza na mreži?

Autor: Darko Mitrović
petak 09.06.2023.
18:42
Izvor: Sportske.net

Nole otkrio šta je rekao 16 godina mlađem rivalu.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Novak Đoković se plasirao u svoje sedmo finale na Rolan Garosu, gde će pokušati da stigne do istorijske, 23. grend slem titule i konačno nadmaši Rafaela Nadala i po tom pitanju.

Nole je danas u polufinalu bio bolji od Nadalovog zemljaka Karlosa Alkaraza i dobio meč sa 3:1 u setovima, ali ovaj duel će ostati upamćen i po povredi koju je Alkaraz doživeo početkom trećeg seta, pri rezultatu 1:1 u setovima i 1:1 u trećem setu.

Nole je u prvoj izjavi posle meča otkrio i kako je pokušao da uteši mladog Španca.

''Pre svega, moram da kažem da Karlos nije imao sreće. Poslednje što želiš su grčevi i žao mi je zbog njega. Nadam se da će se oporaviti i vrlo brzo vratiti.

Rekao sam mu na mreži da je veoma mlad i da će osvajati ovaj turnir mnogo puta. Veliki je borac, dobar je momak i zaslužuje svu podršku. Bilo je teško za njega, nije znao da li da preda meč, ali čestitam mu na borbenom duhu, što je ostao do kraja. Veliko poštovanje za to.

Nisam se ni ja osećao sveže na kraju drugog seta, a onda se to dogodilo sa njegovim grčevima i od tog trenutka je bio drugačiji meč. Ostalo mi je da se fokusiram do kraja. Još jednom, poštovanje za njega i nadam se da će se vratiti jako brzo'', izjavio je Đoković.

Novak je u prvom setu igrao na veoma visokom nivou i tako jak intenzitet igre je možda i uticao na tu Alkarazovu povredu.

''Nije lako zadržati takav intenzitet. Prvi set i po sam igrao jako dobro, morao sam da igram agresivno, da rano hvatam loptu, jer da nisam ja to radio, onda bi to činio on. Ponosan sam što sam opet stigao do još jednog finala i jako sam srećan'', rekao je Novak.

Ostalo je još finale, a tamo će mu rival biti Aleksander Zverev ili Kasper Rud.

''Nije još gotovo, ostao je još taj jedan meč za tu 23. titulu. Živim san, šta drugo da kažem. San je igrati još jednom u finalu rolan Garosa i da pokažem svoju najbolju igru. Nadam se da ću ponovo osvojiti ovaj turnir'', zaključio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke