Kako je propao Boris Beker?

Autor: Ivan Cvetković
utorak 29.03.2022.
08:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Bivši nemački teniser Boris Beker pričao je danas poroti na suđenju u Londonu o finansijskim problemima, uključujući alimentacije i dugove, nakon što se penzionisao.

Epa/Lukas Coch
Epa/Lukas Coch

Povezane vesti


Beker (54), je dodao da nije mogao da zaradi dovoljno da plati svoje dugove zbog lošeg publiciteta.

Njemu se sudi zbog prikrivanja imovine od stečajnih upravnika, nakon što je 2017. godine proglasio bankrot. On je izmedju ostalog propustio da preda trofeje i druge nagrade, uključujući i zlatnu olimpijsku medalju.

Bivši nemački igrač je rekao da "ima skupe obaveze", uključujući kuću u Vimbldonu, za koju troškovi na mesečnom nivou iznose 28.800 dolara.

Istakao je da je posle razvoda sa Barbarom Beker, 2001. godine, morao da plaća visoke alimentacije za njihova dva sina, kao i da je pomogao ćerki Ani Ermakovoj i svojoj majci.

Navodno je sakrio preko milion dolara od prodaje Mercedesovog salona automobila u Nemačkoj, dok je stotine hiljada funti prebacio na druge račune.

Šestostruki grend slem šampion je ranije negirao optužbe, koje mu se stavljaju na teret.

Bekerov bankrot je rezultat pozajmice od 4,6 miliona evra, koju je uzeo od privatne banke 2013. godine, dok je oko 1,6 miliona dolara uzeo na zajam od britanskog biznismena godinu dana kasnije.

On je takođe dugovao i švajcarskim vlastima oko pet miliona franaka i nešto manje od milion evra zbog presuda za pokušaj i utaju poreza u Nemačkoj 2002. godine.

Proslavljeni teniser je rekao da se mučio da vrati dugove, jer kompanije nisu htele da produže ugovore sa njim, kada se saznalo za stečaj.

"Moj imidž više nije bio dobar, brend Beker nije bio na visokom nivou kao ranije i nisu želeli da se povezuju sa brendom koji je bio kritikovan u medijima. To je veoma teško kada ste bankrotirali i kada ste svake nedelje na naslovnim stranama zbog toga. Teško je bilo zaraditi puno novca sa mojim imenom", dodao je on.

U svojoj karijeri Beker je između ostalog tri puta osvajao Vimbldon (1985, 1986. i 1989. godine), a bio je i trener prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke