Kako je Troicki objasnio povređenog Krajinovića u dublu?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 04.12.2021.
08:09
Izvor: Sportske.net

Krajinović nije igrao singl jer je povređen, ali u dublu je zaigrao.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je večeras da je ekipa razočarana elimijacijom iz Dejvis kupa jer nije iskoristila šansu protiv Hrvatske u polufinalu takmičenja u Madridu.

"Razočarani smo današnjim ishodom, dobili smo idealnu šansu posle druge faze da dodjemo kao drugoplasirana ekipa. Igrali smo protiv Kazahstana i protiv oslabljene Hrvatske koja nije imala Bornu Ćorića. Verovali smo u pobedu danas, računali smo na dve pobede u singlu, ali nije ispalo kako smo želeli", rekao je Troicki posle meča.

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Dejvis kupa, pošto je u petak uveče u polufinalu u Madridu izgubila od Hrvatske sa 1:2.

Hrvatska je povela nakon što je Borna Gojo pobedio Dušana Lajovića sa 4:6, 6:3, 6:2, a Srbija je izjednačila pobedom Đokovića protiv Marina Čilića 6:4, 6:2.

Odlučujući poen Hrvatskoj doneo je prvi dubl sveta Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su u trećem meču polufinala pobedili Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7:6, 6:1.

"Veliko razočaranje s obzirom na okolnosti, mislim da je trebalo da iskoristimo šansu i da makar udjemo u finale, u najmanju ruku zbog Novaka Đokovića koji zaista gine, pobedjuje iz dana u dan i doprinosi ovom timu toliko. Najviše mi je žao njega. Ovo je timsko takmičenje i svi daju maksimum, ali svi znamo koliko napora ulaže i želje da igra za reprezentaciju", naveo je Troicki.

On je rekao da Krajinović nije bio spreman za singl posle prve meča protiv Nemačke zbog povrede, a da ga je uvrstio u dubl jer je želeo da iznenadi hrvatski par, koji je prvi na svetu.

"To je bio najteži meč za dobijanje protiv Hrvatske. Išli smo na iznenađenje ali nije nam pošlo za rukom. Šanse su bile u singlu, tako da, jako smo razočarani ali gledaćemo da izvučemo pouke i izadjemo iz ovoga jači. Potreban nam je napredak u dublu ali i drugi igrač", naveo je selektor.

"Od svih očekujemo da budu jači, da podingu rang, a samim tim će dobiti  samopouzdanje i biće bolji na kraju godine. Idemo dalje, verujem u njih, zato sam i ovde da im pomognem i da pružim svoj maksimum. Verujem u njih, trudićemo se da ispravimo greške iz ove godine", dodao je Troicki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke