Kako sada izgleda ATP lista?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 13.09.2021.
08:25
Izvor: Sportske.net

Mnoge stvari su se promenile posle US opena, ali ne i Novakova vladavina.

 EPA-EFE/JUSTIN LANE
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Novak Đoković ostao je na toj poziciji posle poraza u finalu US opena od Danila Medvedeva.

Njega izgubljeno finale od ruskog igrača nije koštalo, kada je reč o stanju na ATP listi, štaviše, Đoković je povećao razliku u odnosu na sinoćnjeg protivnika i drugog tenisera sveta!

Pre starta Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država, Đoković je imao 1131 poen viška u odnosu na Rusa (11.113 naspram 9980). Zahvaljujući boljem rezultatu nego li u prošloj sezoni kada je diskvalifikovan u četvrtoj rundi. Đoković je zaradio 1020 poena i tako se popeo na kotu od 12.133, dok je Danil Medvedev na svoj konto pridodao novih 800 bodova, pa je tako na 10.780. 

Razlika je u ovom trenutku veća u korist Novaka Đokovića, u odnosu na stanje pre turnira, pa tako srpski as ima 1353 boda viška.

Nadal je pao za jedno mesto i sada je šesti, a prošlogodišnji šampion Dominik Tim koji nije branio titulu usled povrede i operacije izgubio je dve pozicije i osmi je igrač sveta. Iza njega nalaze se Rodžer Federer koji je ostao deveti, te Kasper Rud koji je prvi put među najboljih 10 u karijeri. Na 11. poziciji je polufinalista Feliks Ože-Alijasim koji je takođe ostvario najbolji plasman u karijeri i napredovao je za četiri pozicije.

Od ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović i Filip Krajinović nalaze se rame uz rame na 36. odnosno 37 poziciji i razdvaja ih svega 21 bod u korist Ducija koji je popravio svoj renking za četiri mesta. Laslo Đere je takođe napredovao za jednu poziciju i sada zauzima 50. mesto, a Kecmanović je deset pozicija iza.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke