Kako sada izgleda ATP lista? Karlitose, smena je neizbežna!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.08.2023.
08:01
Izvor: Sportske.net

Još malo ćemo sačekati na to.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Novak Đoković i Karlos Alkaraz su noćas odigrali antologijsko finale Mastersa u Sinsinatiju, najduće u istoriji turnira, a kao pobednik je izašao srpski teniser koji je posle tri sata i 50 minuta borbe osvojio titulu posle preokreta sa 5:7, 7(9):6(7), 7:6(4).

Novak se ovim trijumfom donekle revanširao Alkarazu za nedavni poraz u finalu Vimbldona, ali pravi revanš očekujemo na US openu koji počinje krajem ovog meseca u Njujorku.

S obzirom da Novaku prošle godine nije bilo dozvoljeno učešće na US openu, on neće braniti poene, za razliku od Alkaraza koji je tada iskoristio Novakovo odsustvo da osvoji svoj prvi grend slem trofej.

To znači da će Španac u Njujorku braniti čitavih 2000 poena, može mnogo da izgubi, a Novak samo da dobije, pa je smena na čelu ATP liste neizbežna.

Malo je nedostajalo da se to dogodi i noćas, ali Alkaraz posle poraza u Sinsinatiju sada ima samo 20 poena više od Novaka.

Dakle, trenutno je Španac prvi sa 9.815 poena, a Novak ga prati sa 9795. Treći je Rus Danil Medvedev koji daleko zaostaje za njima i ima 6.260 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke