Kakva kontra Novaka Đokovića, potez koji će promeniti sve?

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.01.2022.
17:59
Izvor: Sportske.net

Vest koja je večeras snažno odjeknula širom sveta.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Novaku Đokoviću australijske vlasti nisu dozvolile da u Melburnu obori rekord po broju osvojenih Gren Slem turnira, zvanični razlog je bilo to što nije vakcinisan, zbog čega je i pritvaran, a posle dva ''brzopotezna'' suđenja na kraju mu je oduzeta viza i deportovan je iz Australije.

Kao po komandi, i sa nekih drugih strana su počele da stižu najave da nevakcinisani teniseri neće moći da učestvuju na njihovim turnirima, takva poruka stigla je i iz Francuske gde će se od 15. maja održati Rolan Garos.

Posle svega toga, kao i pokušaja da se Novak Đoković predstavi u javnosti kao antivakser i nekakav protivnik naučnog razvoja, stekao se utisak da bi i njegova dalja karijera mogla da bude dovedena u pitanje ukoliko ne podlegne tim pritiscima i ne vakciniše se.

Međutim, Nole ne gubi vreme, a da je tako potvrđuje i današnja informacija koju je objavio ''Rojters''.

Prema njihovim saznanjima, Đoković je kupio 80 posto vlasništva danske kompanije koja se bavi razvojem tretmana protiv koronavirusa!

U pitanju je biotehnološka kompanija ''KvantBioRes'', a ovaj Đokovićev potez je potvrdio i izvršni direktor ove kompanije Ivan Lončarević u izjavi za ''Rojters''.

Ovo bi moglo da potpuno promeni pomenutu sliku u svetskoj javnosti o Novakovim stavovima po pitanju borbe protiv koronavirusa.

''Ivan Lončarević, koji je sebe opisao kao preduzetnika, rekao je da je investicija obavljena u junu 2020. godine, ali je odbio da kaže kolika je bila'', navodi ''Rojters''.

''KvantBioRes'' ima oko 11 istraživača koji rade u Danskoj, Australiji i Sloveniji. Kompanija razvija peptid, koji sprečava virus korona da inficira ljudsku ćeliju'', kaže Lončarević i naglasio da ''oni rade na lečenju, a ne na vakcini''.

Takođe, on je najavio da će ovog leta biti pokrenuta klinička ispitivanja u Britaniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke