Kakve veze Medvedev ima sa Federerom pred susret sa Novakom?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 12.09.2021.
09:30
Izvor: Sportske.net

Istorijski dan, kako god da se okrene. Predstavljamo vam prvog finalistu

 EPA-EFE/JUSTIN LANE
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Povezane vesti

Ruski teniser Danil Medvedev pokušaće da se domogne svoje prve grend slem titule u karijeri u finalu US opena protiv Novaka Đokovića.

Drugo finale u "velikoj jabuci" za drugog igrača sveta u poslednje dve godine... Tamo se našao 2019. kada ga je Rafael Nadal pobedio u pet setova u susretu u kojem je Rus uspeo da se vrati posle dva seta zaostatka, ali naposletku nije imao dovoljno snage da sruši "bika sa Majorke".

Dvadesetpetogodišnji Rus igra odlično ove sezone, posebno na tvrdim podlogama i od tri titule koje je osvojio od starta 2021. ubrajaju se dve na betonu (Masters u Kanadi i Marsej), dok je podigao i trofej na travi Majorke.

Može se reći da je Medvedev imao otvoren put do finala US opena i njegovi rivali, ruku na srce, ne mogu da se mere sa onima koje je imao Novak Đoković. Znatno lakše protivnike nasrpam sebe imao je drugi igrač planete izgubivši svega jedan set do sada. Padali su redom Rišar Gaske, Dominik Kepfer, Pablo Anduhar, Danijel Evans, Botik van de Zandšlup i mlađani Feliks Ože-Alijasim.

Imao je više vremena za odmor, veoma je motivisan da se domogne svog prvog trofeja najvećeg ranga u karijeri i pridruži se Dominiku Timu kao jedini teniser rođen posle 1990. godine koji je osvojio grend slem! To dovoljno govori od dominaciji Velike trojke.

Proveo je nešto više od 11 sati na terenu u pet mečeva, šest sati manje u odnosu na Novaka. Imao je mnogo vremena da se odmori i pripremi za ovaj meč.

Štaviše, Medvedev će u jutarnjim časovima današnjeg dana trenirati sa Nikolasom Godstikom, sinom Tonija Godstika, koji je agent Rodžera Federera. 

Biće naoštren na osvetu budući da je izgubio u ovogodišnjem finalu Australijan opena. Motiva mu neće izostati, ali ne treba zaboraviti ko je sa druge strane mrežice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke