KALKULACIJE - Olakšano Novaku da bude prvi na kraju godine po OSMI put!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 01.11.2023.
09:30
Izvor: Sportske.net

Novak sa velikim šansama...

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Novak Đoković je vlasnik mnogih rekorda u svetu tenisa, praktično više niko nema dilemu ko je najbolji teniser svih vremena, a Srbin ima priliku da uveća ne samo broj nedelja kao svetski broj 1 gde hita kao broju 400 (drugoplasirani Federer ima 310), nego i broj godina u kojima je završio kao broj 1. 

Pit Sampras je završavao kao prvi teniser na svetu 6 puta, više od Federera, Konorsa i Nadala, ali Novak je apsolutni vladar jer je završio 7 puta i ispred je svih njih. 

Sada srpski teniser ima priliku da završi godinu kao prvi teniser sveta i na pol poziciji je u ovom trenutku. 

Karlos Alkaraz, jedini njegov konkurent za prvo mesto, ispao je u drugom kolu mastersa u Parizu i sada je sve praktično u domenu teorije. 

Završni masters je ostao posle turnira u Parizu, počinje 13. novembra, a Novak već u ovoj situaciji ima 500 bodova više u odnosu na Alkaraza kada bismo gledali ATP listu uživo (obrisani su bodovi sa završnog turnira ove nedelje). 

Sada je sve čisto, računaju se samo bodovi od početka sezone (ATP trka) i ono što se zna jeste da ukoliko Novak osvoji Pariz, imaće tačno 1490 bodova više od Alkaraza. 

Imajući u vidu da je maksimalan broj bodova u Torinu koje jedan igrač može da osvoji 1500, dolazimo do zaključka da će Novak biti prvi ukoliko osvoji Pariz i dobije makar jedan duel u grupnoj fazi takmičenja u Torinu. Čak i jedan poraz Alkaraza u takmičenju po grupama u Torinu znači da će Novak biti prvi na kraju sezone. 

Sve je izvesnije da će srpski teniser i osmu godinu u svojoj karijeri završiti kao prvi, ali sačekajmo kraj Pariza kako bismo imali jasniju sliku...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke