Kanađanin odoleo Filipovim naletima - Krajinović stao u prvom kolu Rima

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 09.05.2021.
14:18
Izvor: Sportske.net

Ipak nije mogao da slomi devet godina mlađeg rivala.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Srpski teniser Filip Krajinović eliminisan je u prvom kolu Mastersa u Rimu pošto ga je savladao Kanađanin Feliks Ože-Alijasim sa 2:1 (6:3, 5:7(5), 6:4).

Znalo se u trenutku kada je obavljen žreb da će i jedan i drugi teniser morati propisno da se namuče ne bi li nastavili takmičenje i ta tvrdnja se obistinila. Nakon nešto manje od tri časa igre, Ože-Alijasim je izdržao nalet drugog reketa Srbije i izvojevao pobedu.

Uprkos tome što je brejkom otvorio ovaj duel, Krajinović je popustio u nastavku prvog seta i izgubio je dva svoja servis gema, što je omogućilo dvadesetogodišnjem Kanađaninu da povede sa 1:0.

Po brejk, mnogo borbe i taj-brejk viđeni su u drugom setu, a Krajinović je sa tri uzastopna poena došao do izjednačenja i igrao se treći, odlučujući set.

Prisiskao je Filip u sedmom gemu trećeg seta, nakon što je prethodno vratio brejk. Ože-Alijasim je bio u nezavidnoj poziciji, budući da je bio prinuđen da spasi čak tri brejk lopte. Rizikovao je u tim momentima, bio agresivan, napadao bekhend Krajinovića i to mu se isplatilo. Preživeo je, a onda i "brejknuo" srpskog igrača za 5:3. Vratio se Filip ribrejkom, ali novi izgubljen servis Srbina značio je i poraz i eliminaciju...

Ono što je zanimljivo, jeste da je viđeno mnogo brejkova na ovom duelu - čak 10.

Ože-Alijasim će i u narednoj rundi imati težak zadatak budući da ga tamo čeka osmi nosilac Dijego Švarcman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke