Karlitos u četvrtfinalu, urlik na kraju sve govori!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 07.07.2024.
17:36
Izvor: Sportske.net

Namučio se, ali otišao u četvrtfinale.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Karlos Alkaraz je prvi četvrtfinalista Vimbldona pošto je u četiri seta savladao 16. nosioca Uga Umbera sa 3:1, po setovima je bilo 6:3, 6:4, 1:6 i 7:5. 

Rutina Karlosa Alkaraza u prva dva seta protiv Uga Umbera, odlično je servirao, a sa druge strane kada bi Umber morao da servira drugi servis, praktično bi značilo i da će Alkaraz imati veliku šansu za poen. 

Treći set je bio drugačiji od prva dva, Alkaraz je totalno opao što se tiče iskorišćenosti prvog servisa, pa i drugog, katastrofalno je igrao i Umber je iskoristio pad u igri Španca za 2:1. 

U četvrtom setu prava drama, Alkaraz je imao brejk viška, ali je brzo izgubio tu prednost, Umber je u tim trenucima igrao fantastično, riternirao savršeno, a u osmom gemu je propustio šansu da stekne prednost od 5:3, čak tri brejk lopte nije uspeo da iskoristi, a Španac je dokazao da je mentalno izuzetno jak i odigrao je najbitnije poene na visokom nivou. 

I onda u 11. gemu Umberova ruka se stegla, promašivao je neke udarce koje je do tada pogađao i očas posla je Alkaraz otišao na servis za pobedu. Uspeo je, na kraju i urlik za pobedu, Španac je zaslužio plasman u četvrtfinale, a Umber bi sa ovakvom igrom mogao komotno da završi u top 10 tenisera sveta u bliskoj budućnosti. 

Tomi Pol ili Bautista će ga čekati u četvrtfinalu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak