Vimbldon - Kecmanović se hrabro suprotstavio 10. na svetu, ali ipak poražen

Autor: Sportske Net
četvrtak 01.07.2021.
14:39
Izvor: Sportske.net

Kraj za srpskog tenisera u drugom kolu Vimbldona.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Miomir Kecmanovića nije uspeo da se plasira u naredno kolo Vimbldona, pošto je u pet setova izgubio od Roberta Bautista Aguta 3:2, po  setovima 6:3, 6:4, 6:7, 3:6, 6:3. 

Duel je počeo juče, ali je prekinut zbog mraka pri vodstvu španskog tenisera sa 2:1 u setovima. 

U prvoj deonici Bautista je napravi brejk u četvrtom gemu i poveo 3:1, do kraja obojica tenisera osvajali su gemove na svoj servis pa je prvi set završen u korist 10. tenisera sveta.

Brejkom je Španac startovao u drugom setu. Poveo je 3:1, da bi Kecmanović smanjio na 3:2, ali usledio je novi brejk u devetom gemu za konačnih 6:3 i 2:0 u setovima. 

Treći set doneo je preokret u taj-brejku. Srpski teniser oduzeo je servis protivniku za 2:1, a potom povisio na 4:1, da bi Španac upeo da stigne i izjednači na 5:5. Odlučio je taj-brejk u kom je Srbin bio ubedljiv 7:3. 

Nastavio je preokret 49. reket sveta. Iako je Bautista prvi uspeo da napravi brejk, Kecmanović je uzvratio za izjednačenje 3:3 u četvrtoj deonici. Potom je sprečio Španca da slavi na svoj servis u osmom gemu i poveo 5:3, da bi u narednom stigao do izjednačnej u setovima na 2:2. 

U poslednjem, petom setu srpski as držao se dobro do sedmog gema. Bilo je 3:3, kada je Bautista svojio gem na svoj servis, a potom i napravio brejk. Poslednje gem je bez mnogo muke takođe pripao Špancu. 

Naredni protivnik Bautisti biće nemački teniser Dominik Kepfer. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke