Kecmanović odgovorio Peruničiću - zašto je bojkot nemoguć?

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 18.01.2022.
19:20
Izvor: Sportske.net

Vremena se menjaju.

EPA-EFE/JASON O'BRIEN
EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Povezane vesti

Nekadašnji rukometaš Nenad Peruničić izjavio je da je trebalo da srpski teniseri bojkotuju Australijan open nakon deportacije Novaka Đokovića, ali Miomir Kecmanović nije bio saglasan sa ovim mišljenjem.

Kecmanović je trebalo da se sastane sa Đokovićem u prvom kolu turnira u Melburnu, ali je nakon deportacije prvog tenisera sveta izašao na megdan Sebastjanu Karuzu, kojeg je u ponedeljak prošao.

Osvrćući se na Đokovićev slučaj i očekivani odgovor ostatka srpskih tenisera na turniru, Kecmanović je rekao da je bojkot danas nemoguć.

"Mislim da je bojkot nemoguć u današnje vreme, jer smo podeljeni. Koliko god se trudili da budemo na istoj strani, postoji strah, mnogo različitih mišljenja - dosta igrača zavisi od ovako velikih turnira i znači im da budu učesnici. Najveći problem je što mi ne možemo tako nešto da napravimo. Najbolji bi trebalo da budu predvodnici, ali i slabije rangirani da se uključe", rekao je Kecmanović.

Ovaj teniser će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Tomija Pola, a pobedu u prvom posvetio je Novaku.

Podsetimo, davne 1973. godine čak 81 teniser rešio da je da se povuče sa turnira u znak podrške Nikoli Piliću, koji je izbačen sa Vimbldona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke