Kecmanović preskočio Lajovića na ATP listi, neka se spremi Federer!

Autor: Darko Mitrović
subota 26.03.2022.
22:36
Izvor: Sportske.net

Korak po korak, sve je bolji.

EPA-EFE/JOHN G MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Povezane vesti

Miomir Kecmanović izvanredno igra ovog proleća na američkoj turneji.

Pre desetak dana je briljirao u Indijan Velsu, gde je dogourao do četvrtfinala, a tu ga je posle velike borbe zaustavio kasniji osvajač turnira Tejlor Fric.

Prethodno je Kecmanović bio bolji i od Beretinija, Čilića, Van de Zandšulpa...

Odličnu formu zadržao je i u Majamiju, gde je večeras izborio plasman u treće kolo pobedom nad devetim igračem sveta, Feliksom Ože-Alijasimom sa 6:4 i 6:2.

Ovo je velika pobeda za Kecmanovića s obzirom da je ostvarena nad još jednim igračem iz Top 10, ali je za nju na ATP listi dobio samo 20 bodova. Tačnije, plasmanom u treće kolo je zaradio 45 poena, ali je branio 25 od prošle godine, pa je u plusu za 20 poena.

To mu je ipak donelo napredak na ATP listi, pa je večeras sa 48. stigao na 47. poziciju sa ukupno 1076 bodova i na toj poziciji je zamenio Dušana Lajovića koji sada ima 20 bodova manje na 48. mestu.

Kecmanović će se u trećem kolu sastati sa Ramos-Vinolasom ili Kordom, a ako i tada trijumfuje, zaradiće još 45 poena. U tom slučaju bi imao 1121 poen i na ATP listi bi pretekao i slavnog Rodžera Federera, koji je neučestvovanjem na turniru u Majamiju izgubio 500 bodova, pa trenutno na 41. mestu ima 1120 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke