Kecmanović se kasno probudio, Nadal je i dalje prevelik zalogaj

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.05.2022.
18:45
Izvor: Sportske.net

Ništa od iznenađenja u Madridu.

EPA-EFE/Emilio Naranjo
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Srpski teniser Miomir Kecmanović eliminisan je danas sa turnira u Madridu, gde je u meču drugog kola poražen od jednog od najvećih favorita, Španca Rafaela Nadala.

Naš teniser je duel sa slavnim rivalom dočekao u odličnoj formi, pa smo se potajno nadali iznenađenju, ali Španac to nije dozvolio i na kraju je slavio sa 2:0, po setovima 6:1 i 7:6 (7:4).

Nažalost, Kecmanović je tokom prvog seta tražio pravi način da se suprotstavi Nadalu, osvojio je samo jedan gem u tom periodu, ali onda mu je prijao kraći prekid meča zbog kiše, početkom drugog seta.

Kada je meč nastavljen, viđena je mnogo zanimljivija borba, Kecmanović se znatno hrabrije suprotstavio Nadalu, a nije ga poremetio ni brejk koji je Španac napravio u petom gemu. Srbin je uzvratio već u narednom i izjednačio na 3:3, a novi brejk Nadal pravi za vođstvo od 6:5, posle čega je servirao za pobedu.

Međutim, ponovo Kecmanović ''pokazuje zube'' i uspeva da se izvuče iz ove teške situacije. Na Nadalov servis je izjednačio na 6:6 i drugi set uveo u taj-brejk.

Ipak, u ključnim trenucima je presudio Nadalov kvalitet i iskustvo, Španac dobija taj-brejk sa 7:4 i odlazi u osminu finala, gde ga očekuje bolji iz večerašnjeg susreta Gofan - Van de Zandšulp.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke