Kecmanović se nada polufinalu protiv Đokovića u Banjaluci

Autor: Mladen Heleta
nedelja 16.04.2023.
16:20
Izvor: Sportske.net

Kecmanović je slobodan u prvom kolu.

Nikola Gligic/Starsportphoto ©
Nikola Gligic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Srpski teniser Miomir Kecmanović rekao je danas da se nada da će u polufinalu predstojećeg turnira iz ATP serije 250 "Srpska open" u Banjaluci igrati protiv prvog igrača sveta, sunarodnika Novaka Đokovića.

Kecmanović je slobodan u prvom kolu turnira koji počinje sutra, a u drugom kolu će igrati protiv tenisera iz kvalifikacija.

Na konferenciji za novinare u Banjaluci, Kecmanović je rekao da grad izgleda fantastično, da je srećan što je tu i da veruje da će se na turniru igrati dobar tenis.

"Nisam još trenirao, tek me očekuje izlazak na teren. Uslovi su spori, teško je, međutim s obzirom na vreme, to je očekivano. Videćemo kako će da ide samo da ne bude kiše", kazao je Kecmanović.

U gornjoj polivini žreba su svi srpski igrači, a Kecmanović je rekao da mu to nije čudno jer se to često dešava.

"Ovoga puta mogu da idem korak dalje, ne moram na Novaka Đokovića u četvrtfinalu, već u polufinalu. Posle ovoga turnira plan mi je da idem u Madrid i Rim", dodao je 34. teniser sveta.

Kecmanović je nedavno igrao u finalu singla i dubla u Estorilu, ali nije uspeo da osvoji trofej.

"Zadovoljan sam sezonom na šljaci, počeo sam da igram dobro. Drago mi je da i na ovoj podlozi pravim bolje rezultate i da mi je samopouzdanje na visokom nivou. Želim da nastavim tim tempom i pružim dobre partije", rekao je Kecmanović.

On će na predstojećem turniru igrati i u dublu, a partner će mu biti Nikola Ćaćić.

"Nas dvojica igramo dobro, videću da li ću morati i ovoga puta da ga nosim na leđima", rekao je Kecmanović.

U prvom kolu turnira Filip Krajinović igraće protiv Dušana Lajovića.

"Drago mi je da sam se vratio u Banjaluku, sve je lepo sređeno. Igrao sam ovde čelendžer pre desetak godina. Nažalost, u prvom kolu igram protiv Dušana Lajovića, iako smo nas dvojica dobri prijatelji, prijateljstvo ću morati da stavim malo po strani", rekao je Krajinović.

On je nedavno završio saradnju sa Jankom Tipsarevićem i još nema trenera, a na Srpska openu pomagaće mu selektor Srbije Viktor Troicki.

"Kad god može, sa mnom je na terenu. Mate Delić je moj prijatelj, baš kao i Goran Tošić. Nemam zvaničnog trenera, ali mi je drago da je Tošić uvek tu za mene. Nadam se da ću u skorije vreme rešiti pitanje trenera. Nažalost, završio sam saradnju sa Jankom drugi put posle Dubaija. Nije uspelo, videćemo šta će biti po tom pitanju. To je jako osetljivo, pa neću da žurim. Nisam u dobroj situaciji što se tiče rezultata i samopouzdanja, tako da mi je potreban neko iskusan", kazao je Krajinović.

Govoreći o predstojećem turniru, on je rekao da ne može da prognozira rezultat, da je Lajović u dobroj formi, kao i da je u komplikovanom delu žreba jer je tu mnogo srpskih tenisera, među kojima i Đoković.

Krajinović je rekao da mu je glavni cilj da uđe u glavni žreb na Ju Es openu i dodao da će zbog toga morati da igra više čelendžera.

"Nažalost, plan mi se promenio. Nisam planirao manje turnire, ali sam sezonu krenuo loše, tako da ću morati. Rim i Madrid igram, zatim idem na Rolan Garos, između biću na nekom čelendžeru. Posle Pariza ne idem na travu, već ću se koncentrisati na manje turnire. Trava je malo i 'ruski rulet' iako sam prošle godine igrao finale Kvinsa. Moram da igram manje turnire, kako bih sakupio dovoljno poena", naveo je Krajinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke