Srbija ispustila prvu pobedu u četvrtfinalu - Svi uz Novaka za izjednačenje

Autor: Sportske Net
sreda 01.12.2021.
19:27
Izvor: Sportske.net

Maratonski meč od tri sata i 20 minuta.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

U prvom meču četvrtfinalnog susreta tenisera Srbije i Kazahstana u Dejvis kupu, Miomir Kecmanović izgubio je od Mihaila Kukuškina sa 2:1 (6:7, 6:4, 6:7). 

Srbin je u prilično dramatično prvom setu dobro startovao. Napravio je brejk već u prvom neizvesnom gemu, ali nije uspeo da održi tu prednost. Kazahstanac je revanširao i izjednačio na 2:2. Do kraja su obojica tenisera branila svoj servis, pa je pobednik seta odlučen u taj-brejku, koji je pripao Kukuškinu 7:5. 

Kazahstanski predstavnik je u trećem gemu oduzeo servis našem pedstavniku i prednost od brejka razlike. Međutim u osmom gemu 69. reket sveta je stigao do izjednačenja i preokreta u 10. gemu, koji i jednoj od najdužih smenjivanja prednosti. Srbin je iskoristio petu set-loptu i izjednačio na 1:1. 

Nastavio je u pobedničkom ritmu Kecmanović, pa se za brejk prednosti izborio već u drugom gemu. Imao je priliku da još jednom oduzme servis Kukuškinu, ali je prokockao pet gem lopti. Ovo je Kazahstanac kaznio i oduzeo servis srpskom predstavniku za 5:4, a potom izborio taj-brejk u kom je na kraju slavio 13:11.

Drugi meč u singlu igraće Novak Đoković sa Aleksandrom Bublikom, 36. teniserom sveta, i tako pokušati da izbori izjednačenje za Srbiju. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke