Poraz posle kojeg vam se više ne igra tenis - Đere propustio PET meč lopti da sruši grend slem šampiona Tima u Kicbilu!

Autor: Lazar Nikolić
petak 04.08.2023.
21:02
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser nije iskoristio čak 12 brejk prilika večeras.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u finale turnira u austrijskom Kicbilu.

On je posle velike drame i tri odigrana seta poražen od grend slem šampiona i domaćeg favorita Dominika Tima sa 2:1, po setovima (3)6:7, 7:5, 7:6 (8). Meč je trajao čak tri sata i 31 minut igre.

U prvom setu bilo je brejk prilika na obe strane, tri je propustio Đere, a dve šampion US opena iz 2020. godine Tim, te su smo pobednika dobili tek u taj-brejku.

Tamo je 38. igrač planete Đere bio kvalitetniji i smireniji i slavio sa 7:3.

Imao je Đere dve brejk lopte u drugom gemu drugog seta, ali ih je Tim spasio. Imao je Tim šansu da oduzme servis srpskom teniseru u sedmom gemu, ali je nije iskosristio.  Nastavio je naš teniser da pristiska servis rivala i dođe do nove dve brejk šanse u sledećem gemu, međutim opet je Austrijanac sačuvao svoj servis.

Sigurnim servisom Đere je poveo sa 5:4 i bio na udaljen na samo gem od plasmana u finale, ali nije načinio konačan korak. Umesto toga austrijski igrač je izjednačio, a zatim i stigao do prvog brejka na meču za vođstvo od 6:5. Tim je odličnim servisima potvrdio osvajanje drugog seta i izjednačio na 1:1.

Drama je nastavljena u trećem, odlučujućem setu. Đere je u četvrtom gemu ponovo imao brejk lopte, ovoga puta dve, ali ih još jednom nije iskoristio. Tako je srpski teniser imao neverovatnih 0/9 kada su brejk prilike u pitanju.

U nastavku seta obojica igrača bili su sigurni prilikom svog servisa, sve do 12. gema, kada je Tim servirao za opstanak u meču, pri vođstvu Đerea od 6:5. Tada je naš teniser došao i do desete brejk prilike, ujedno i meč lopte, ali je nije iskoristio, ubrzo je usledila još jedna šansa da se reši meč, ali opet ništa. Došao je na red i treći pokušaj da se završi drama večeras, ali ni treća nije bila sreća za srpskog tenisera. Umesto toga Tim je sačuvao servis i odveo meč u odlučujući taj-brejk.

Prvi je do mini-brejk stigao Tim i poveo sa 3:1, ali je Đere odmah uzvratio i poravnao na 3:3. Kod rezultata 5:5 servirao je Tim, tada je odigran krucijalan poen na meču, ujedno i jedan od najdužih, a Austrijanac volejom pogodio u mrežu i omogućio našem igraču četvrtu šansu da slavi. A onda je Đere i nju upropastio, tako se drama nastavila.

Ipak, ostaje pribran Đere, odigrao dobar poen, Tim izbacio loptu u aut, a naš teniser izborio i petu meč loptu, ali uzalud. Popustila je koncentracija Đereu u narednom poenu, izbacio je lopticu duboko u aut i omogućio Timu da stigne do prve meč lopte, ali ni Austrijanac, a onda je usledila i druga, ali je ovoga puta Tim servirao za meč i uspeo da se plasira u finale.

Dominik Tim će u borbi za trofej u domovini igrati protiv Argentinca Huana Tomasa Ečeverija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke