Kirjos i Cicipas dobili "packe" od Vilandera: "Zabavno? Da. Za poštovanje? Ne!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 04.07.2022.
12:15
Izvor: Sportske.net, Beta

U aprilu je ATP upozorio igrače da je zvaničnicima naređeno da zauzmu oštriji stav protiv nedoličnog ponašanja na terenu.

EPA-EFE/KIERAN GALVIN
EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Povezane vesti

Legendarni švedski teniser i sedmostruki osvajač grend slem titula Mats Vilander kritikovao je ponašanje Nika Kirjosa i Stefanosa Cicipasa u njihovom međusobnom duelu na Vimbldonu.

Kirjos je pobedio Cicipasa u trećem kolu Vimbldona sa 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7), ali je "naelektrisani" duel pretio da izmakne kontroli.

Australijanac je dobio opomenu zbog psovke, dok je Cicipas u jednom trenutku izgubio kontrolu i pokušao da lopticom pogodi svog rivala, ali je zamalo pogodio jednog navijača.

Cicipas je svog protivnika opisao kao "nasilnika" sa "zlobnom stranom" karaktera, dok je Australijanac odgovorio Grku da ima ozbiljne probleme i da je "mekan".

Kirjos je kažnjen sa 4.000 dolara, dok će Cicipas platiti 10.000 jer je u ljutnji udario tenisku lopticu.

"Da li je zabavno? Da. Je li za poštovanje? Ne", rekao je Vilander za Eurosport.

"Nikada nisam video ništa slično, Nisam siguran da li želim da vidim tako nešto ponovo. Želimo da promovišemo tenis kao nešto inspirativno, edukativno, ali možda je ovo ono što ljudi žele da vide. Nisam siguran da sam veliki obožavatelj ono što se dešava, da budem iskren", dodao je on.

Bivši španski teniser Aleks Koreča poručio je da sudije moraju biti strože.

"Trebalo bi da postoji poštovanje između igrača i sudije. Sudija mora da kaže: 'Ja sam šef i ne možete da radite i govorite šta god želite", rekao je Koreča.

U aprilu je ATP upozorio igrače da je zvaničnicima naređeno da zauzmu oštriji stav protiv nedoličnog ponašanja na terenu, dok će kodeks ponašanja za takve prekršaje takođe biti revidiran.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke