Kirjos ponovo uzburkao javnost zbog stava o Novaku: "Ne želim da igram protiv njega!"

Autor: Ivan Cvetković
subota 08.01.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

Australijanac objasnio svoj stav.

EPA/JOSE MENDEZ
EPA/JOSE MENDEZ

Povezane vesti

Nik Kirjos je nekada umeo da prelazi granicu u kritikama upućenih Novaku Đokoviću, ali u čitavoj situaciji sa Australijan openom stao je na stranu najboljeg tenisera sveta.

Posle tvita, danas je objasnio svoj stav.

"Saosećam sa njim trenutno. Ovo kroz šta prolazi zaista nije humano. Šta se ovo dešava? Da nije poznata ličnost, da je običan čovek, ne bi morao da se nosi sa ovo količinom s..nja koje plasiraju mediji. Život mu je verovatno već dovoljno težak. Znam kako je to. Nadam se da će se situacija brzo razrešiti.

Očigledno da su nastali haos i zbrka, a moje mišljenje je da to nije pravi put. Jednostavno je, Novak nam je potreban ovde zbog našeg sporta. Jedan je od najuticajnihih sportista svih vremena. Ako je spreman da igra i bude mu dozvoljeno da nastupa, mislim da će to biti dobro za tenis, sa svom tom pažnjom usmerenom na Australiju. Australijan open će verovatno imati gledalaca kao nikada do sada", smatra Kirjos koji je otkrio da je nekada bio prijatelj sa Novakom.

"Novak i ja smo zapravo bili prijatelji, često smo sparingovali na turnirima, a mediji su nas na neki način razdvojili. Naduvavali su neke stvari, izvlačili ih iz konteksta i sada je situacija 30 puta lošija tamo gde zapravo uopšte nije bila tako loša. Novaka pamtim kao jednog od retkih tenisera koji su mi prišli kada sam bio mladić - rekao mi je 'Ako ti ikada nešto zatreba, budi slobodan da mi se obratiš, a ja ću ti rado pomoći'. Osećam da je mnogo pomogao Australiji, pružao nam je podršku i tokom požara... Brzo smo zaboravili da nam je pomagao, a da nije morao to da čini. Mnogi sportisti ne bi. Mnogi od njih su sebični. Tako da ja to ne zaboravljam", kazao je Kirjos nakon čega je istakao da ne bi voleo da odmeri snage sa njim na terenu, ukoliko mu dozvole učešće na Australijan openu.

"Ako bude na terenu u Melburnu biće opasan i ne želim da igram protiv njega trenutno - to je sigurno. Neka neko drugi dobije taj zadatak. Mislim da će biti besan. Biće odlučan da igra dobro i da vrati milo za drago svima. Ne želim da naiđem na njegov gnev".

Đoković i pored toga neće imati problem da se pripremi za izazove.

"Neće imati problema da se pripremi, ovo je samo dodatno gorivo za njega. Svi znamo koliko je takmičarski nastrojen. Ne možete biti takav šampion kakav je on, a da niste u stanju da prenebregnete ovakvu nedaću. Siguran sam da je on prebrodio mnogo izazovnije stvari od toga da provede nekoliko dodatnih dana u hotelskim sobama".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke