"Klimavi" Cicipas prošao u narednu rundu Vimbldona!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.06.2022.
22:30
Izvor: Sportske.net

Nije baš sve išlo po planu, ali je cilj ostvaren.

EPA-EFE/KIERAN GALVIN
EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Povezane vesti

Peti teniser sveta, Grk Stefanos Cicipas savladao je Švajcarca Aleksandra Rišarda sa 3:1, po setovima 7:6(1), 6:3, 5:7, 6:4, posle tri sata i 34 minuta igre i plasirao se u drugo kolo Vimbldona.

U prvom setu obojica tenisera napravila su po dva brejka, pa je pitanje pobednika rešeno u taj-brejku u kojem je grčki teniser bio mnogo bolji i poveo u setovima.

Drugi set u potpunosti je protekao u znaku petog igrača planete koji je dva puta oduzeo servis 188. igraču sveta Rišardu i došao na korak od plasmana u narednu rundu turnira.

Nije se predao autsajder iz Švajcarske, odservirao je sjajno u trećem setu, sačuvao svoj servis i zahvaljujći brejku u 11. gemu došao do seta i smanjio prednost Cicipasa.

Sitgao je Rišard do brejka u uvodnom gemu četvrtog seta, tada se činilo da bismo lako mogli da gledamo i peti set u ovom duelu, ali je Cicipas brzo uzeo stvari u svoje ruke.

Vratio je brejk već u narednom gemu, odservirao odlično u nastavku meča i brejkom pri rezultatu 5:4 stigao do pobede na startu grend slema.

Protivnik Cicipasu u drugom kolu biće Australijanac Džordan Tompson, koji je na startu turnira savladao Roberta Karbeljasa Baenja sa 3:0 u setovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke