Ko će biti Novakov novi trener? Jedno ime je pravi odgovor!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 27.03.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Đoković za sada pripreme vrši bez trenera.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Proslavljeni srpski teniski stručnjak Radmilo Armenulić smatra da je Novak Đoković doneo pravu odluku da se rastane sa dugogodišnjim trenerom Goranom Ivaniševićem.

Tokom jutra, mnoge je iznenadilo saopštenje od samog Novaka Đokovića da je došlo do prekida saradnje između njega i Ivaniševića. Prema ocenama čuvenog stručnjaka Radmila Armenulića, došlo je do određenog zasićenja.

"Presudili su rezultati. Novak je ustanovio da Ivanišević više ne može da mu pokloni pažnje koliko mu treba. Očigledno je da treninzi više nisu bili aktivni, da je došlo do zasićenja. Mislim da Novak doneo dobru odluku. Videćemo da li će sve to biti uspešno. Moje mišljenje je da će biti. Novak je shvatio da mora da popravi volej, servis, još neke važne stvari u svojoj igri. Siguran sam da ima nekoga u vidu", kazao je Armenulić za "Kurir".

On smatra da bi pravi izbor za Novaka bio Ivan Lendl, koji je svojevremeno radio sa Endijem Marejom.

"Mislim da bi Ivan Lendl bio idealan. On je ozbiljan čovek, bio je ozbiljan igrač. Plus, maksimalno posvećeno bi shvatio svoj posao. Prvo bi uneo sigurnost Novaku, jer je i sam bio takav igrač. Sa osnovne linije Lendl bio je car. Najsigurniji teniser i danas u tom segmentu igre. Lendl je imao aktivnu igru sa osnovne linije i tu je bio najbolji na svetu, na šljaci. Mislim da bi mogao mnogo da pomogne Novaku pred Rolan Garos", rekao je Armenulić i osvrnuo se na eventualni povratak Marijana Vajde:

 "Šta znam... Vajda je bio. Radio je sa Novakom. Ne treba vraćati trenera. Nikad. Ne radi se to. Zašto? Ako je bio uspešan, očekuje se da nastavi tako. Ali, to nije sigurno, pa je pritisak ogroman. I druga važna stvar, Marjan Vajda je kao član familije Đoković, a to nije dobro".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke