Koga je Alkaraz večeras preskočio na ATP listi i koje će mesto zauzeti?

Autor: Darko Mitrović
subota 07.05.2022.
20:26
Izvor: Sportske.net

Posle istorijskih pobeda, sledi i novi veliki skok na ATP listi.

EPA-EFE/Emilio Naranjo
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Kako igra u poslednje vreme, 19-godišnji Španac Karlos Alkaraz je sigurno u najboljoj formi na svetu, ali do samog vrha ATP liste čeka ga nešto duži put.

On je na turnir u Madridu došao kao deveti igrač sveta, što mu je bio najbolji plasman, ali tu se neće zaustaviti, pa je posle velikih trijumfa, dan za danom, protiv Nadala, a onda i protiv našeg Novaka Đokovića, osigurao novi veliki skok na ATP listi.

On će na narednoj listi koja će biti objavljena u ponedeljak biti na šestoj poziciji, a fantastičnim rezultatima u Madridu i plasmanom u finale preskočio je na ATP listi Feliksa Ože-Alijasima, Matea Beretinija i Andreja Rubljova.

U ovom trenutku Alkaraz ima sigurnih 4373 poena, a s obzirom da je petoplasirani Stefanos Cicipas na 5750 poena, jasno je da eventualnom pobedom u finalu i osvajanjem turnira Španac neće moći da ga dostigne, ali bi mogao znatno da mu se približi i da na narednim turnirima nastavi ogroman uspon.

Inače, Alkaraz je pobedom nad Đokovićem postao najmlađi finalista turnira u Madridu, a ujedno i najmlađi igrač koji je pobedio svetskog ''broja jedan'' još do 2005. kada je Nadal prvi put savladao Rodžera Federera.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke