Koja li je tajna neverovatne fizičke pripremljenosti najboljih španskih tenisera?

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.05.2022.
20:46
Izvor: Sportske.net

Gde je stao Nadal, nastavlja Alkaraz.

 EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Novo svetsko tenisko čudo, 19-godišnji Španac Karlos Alkaraz plasirao se večeras u treće kolo Rolan Garosa posle četiri sata i 38 minuta borbe sa petnaest godina starijim zenljakom Albertom Ramos-Vinolasom.

Sve je rešeno u petom setu, gde je Alkaraz gubio sa 3:0, ali je na terenu izgledao neverovatno sveže, stizao teške lopte, bez ikakvih problema trčao s jedne na drugu stranu terena i kako je sam rekao posle meča, u tim trenucima se osećao sveže kao da je bio tek početak meča, a ne peti set.

U prvoj izjavi posle meča, na samom terenu, Alkaraz je naglasio da je spasena meč lopta u finišu četvrtog seta sve promenila.

Na pitanje kako se oseća, Alkaraz je na početku rekao da se oseća umorno, ali se u nastavku ispostavilo da baš i nije tako.

''Ovo je bila sjajna bitka protiv Alberta, znao sam da će biti težak meč. Borili smo se do poslednjeg poena. Srećan sam zbog ove pobede. Osećam se kao da igram kod kuće. Neverovatno je igrati ovde, osećao sam podršku od početka meča, sve do poslednjeg poena, do poslednje lopte. Bila je neverovatna atmosfera i bilo bi nemoguće da dobijem ovaj meč da me niste podržavali od početka.

Meč lopta? Znao sam da sam imao svoje šanse u četvrtom setu. Posle toga, u taj-brejku sam igrao agresivno, kao da je bio početak meča. Posle osvajanja četvrtog seta bio sam svež, osetio sam se kao da je početak meča, trčao za svaku loptu i mislim da je ta meč lopta sve promenila'', izjavio je Alkaraz.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke