Koliko će trajati Novakov oporavak, ide li na Olimpijske igre?

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.06.2024.
17:41
Izvor: Sportske.net

To je sada postalo ključno pitanje.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Teniska vest dana je da se Novak Đoković povukao sa Rolan Garosa, dan uoči četvrtfinala u kom je trebalo da se sastane sa prošlogodišnjim finalistom Kasperom Rudom.

Povreda kolena koju je doživeo u jučerašnjem meču protiv Serundola je bila jača od Novakove želje da odbrani titulu i stigne do 25. grend slem trofeja.

Konkretno, prema poslednjim informacijama, Đoković je povredio medijalni meniskus kolena i sada se svi pitamo koliko traje oporavak od takve povrede, jer su Vimbldon i Olimpijske igre ''iza ugla''.

Prema dostupnim podacima, oporavak može da traje od četiri nedelje, pa čak i do šest meseci u najgorem slučaju, ali nadamo se da je Novak na vreme ''prikočio'', ne želeći da eventualnim nastupom protiv Ruda dodatno pogorša povredu, pa bi trebalo očekivati da bi pauza mogla da bude blizu te donje granice od četiri nedelje.

Što se ziče Vimbldona, treći grend slem sezone počinje već 1. jula i imajući sve pomenuto u vidu, teško je očekivati Novakov nastup u Londonu.

Nastup na Olimpijskim igrama deluje nešto realnije, jer Igre startuju 26. jula, ali pitanje je da li će Novak moći pre toga da odigra neki turnir kako bi bar donekle povratio formu.

U svakom slučaju, neizvesnost traje, ali verujemo u Novakovu snagu i čvrstinu i da će se u Pariz na Olimpijske igre vratiti potpuno spreman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke