Koliko će zaraditi pobednik Rolan Garosa i kako će od sutra izgledati ATP lista?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.06.2021.
11:55
Izvor: Sportske.net

Jedno je sigurno, šta god da se desi danas, Novak ostaje na čelu ATP liste. Šta je sa ostalima?

Marko Djokovic/Starsportphoto ©
Marko Djokovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Centralni događaj dana, koji će zaseniti i mečeve na Evropskom prvenstvu u fudbalu igra se od 15 časova na Rolan Garosu, gde će se za titulu boriti naš Novak Đoković i Stefanos Cicipas.

Novak će se boriti za svoj drugi trofej na Rolan Garosu, a ukupno 19. Gren Slem titulu, dok bi Cicipas eventualnom pobedom osvojio prvi trofej na najvećim turnirima.

Sve to će biti ispraćeno i adekvatnom novčanom nagradom, pa će tako pobednik inkasirati 1.4 miliona evra, a poraženi u finalu će se iz Pariza vratiti sa 750.000.

Dešavanja na ovom turniru u prethodne dve nedelje neminovno će dovesti i do promena na ATP listi. 

Kada su u pitanju vodeći, tu promena neće da bude - Novak Đoković ostaje na prvom mestu i ako osvoji Rolan Garos dobiće još 800 poena. Danil Medvedev se nije proslavio u Parizu, ali će ostati na drugom mestu, ispred Nadala kome je sada ugroženo treće mesto. Ako Cicipas osvoji turnir, Nadal će pasti na četvrtu poziciju, ali nadamo se da to neće biti današnji scenario, naravno ne zbog Nadala, već zbog Novaka.

U svakom slučaju, Cicipas će napredovati na ATP listi, jer je i plasmanom u finale ''peskočio'' Dominika Tima koji je ranom eliminacijom izgubio čak 1020 poena.

Preostala petorica u Top 10 biće Zverev, Rubljov, Federer, Beretini i Bautista-Agut.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke