Koliko je bodova Novak danas izgubio i da li će ostati na prvom mestu?

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.04.2022.
19:15
Izvor: Sportske.net

Ima i dobrih vesti.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Svi smo jedva čekali povratak najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića na teren, to se danas dogodilo na turniru u Monte Karlu, ali je on već na startu takmičenja eliminisan od 46. tenisera sveta, Alehandra Davidovič-Fokine.

Španski teniser je slavio posle tri sata borbe i tri odigrana seta, rezultatom 6:3, 6:7 (5:7) i 6:1 i pokazao da je Nole daleko od prave forme i nivoa igre koji je pokazivao prošle sezone zaključno sa Vimbldonom, što i ne čudi posle svega što je preživeo od početka ove godine.

Šta ovaj poraz znači kada je u pitanju ATP lista?

Dobra vest je da će Novak Đoković ostati na prvom mestu i posle ovog turnira. Današnjim porazom izgubio je samo 80 poena, s obzirom da ni prošle godine na ovom turniru nije stigao daleko, tada ga je Britanac Evans eliminisao u trećem kolu.

To znači da će Novak na sledećoj ATP listi imati 8340 bodova na prvom mestu, a drugoplasirani Danil Medvedev koji ne učestvuje u Monte Karlu izgubiće 180 bodova i imaće 8230. Trećeplasirani Aleksandar Zverev značajno zaostaje, trenutno ima 7115 bodova i na ovom turniru neće moći da stigne Novaka na vrhu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke