ANKETA - Kome će više zviždati vimbldonska publika - Novaku ili Niku?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 10.07.2022.
11:40
Izvor: Sportske.net

Težak izbor pred Britancima...

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković sastaje se danas sa Nikom Kirjosom u finalu Vimbldona.

Možda ovaj teniski spektakl održan u Londonu ne donosi poene, ali prestiž i te kako da. Đoković želi svoju 21. grend slem titulu, a Nik Kirjos prvu. 

Nijedan od dvojice tenisera neće imati lak posao budući da je preko mreže izuzetan protivnik. Novak je uz manje turbulencije u poslednja dva meča uspeo da se domogne finalnog okršaja, dok je Nik organizovao spektakl svaki put kada je izašao na teren ovogodišnjeg Vimbldona. Posebno je izražajno to bilo protiv Stefanosa Cicipasa budući da je tada viđen jedan atipičan teniski duel, sa mnogo prljavih poteza na obe strane, prekida, reakcija navijača...

Njih dvojica su dve potpuno drugačije persone - prema stilu igre, pristupu, karakteru, poimanju sveta sporta... Ali, tokom današnjeg popodneva, deliće istu sudbinu - omraženost.

Danas će britanska publika, ali i javnost, biti u dilemi. Navijati za momka kojeg nije briga za tradiciju koju oni vrlo poštuju ili za Novaka Đokovića, često kritikovanog od strane tamošnje narodne mase zbog toga što je samo najbolji od svih. Vole Britanci da krše svoje kriterijume kada osoba dolazi sa podneblja koje im odgovara (op. aut. u ovom slučaju Australija), pa će lako pred današnje finale moći da obrišu sva negativna uverenja koje su do sada imali prema Kirjosu.

Ali, možda nas iznenade? Novak Đoković je ipak slavio šest puta na Vimbldonu i danas bi mogao da se izjednači sa Pitom Samprasom po broju trofeja na "Ol Ingland klubu".

Šta vi mislite, kome će britanska publika više zviždati?

SuperSurvey


Na Đokovića je kvota 1.27 u AdmiralBetu, ali valjalo bi probati na više gemova, jer Novak u poslednje vreme druge sedmice grend slemova često započinje gubitkom setova. Ujedno, Kirjos je jedan od dvojice aktivnih igrača koji ima pozitivan skor protiv Novaka...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke