Konačno - Novak otkrio na kojim turnirima će igrati, pa se dotakao vakcinacije i AO

Autor: Sportske Net
ponedeljak 18.10.2021.
20:37
Izvor: Sportske.net

Prvi teniser sveta o pitanjima koja sve zanimaju.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Novak Đoković otkrio je u razgovoru za "Blic" da ćemo ga gledati na teniskim turnirima u narednom periodu. 

Prvi teniser sveta je danas trenirao u teniskom centru "Novak" prvi put posle US Opena.

"Počeo sam danas da treniram. Prošlo je dosta vremena od kada sam poslednji put trenirao sa reketom. Doduše, trenirao sam kondiciju, ali tenis sam tek sada započeo. Danas sam ja bio sparing partner Olgi. Pripremam je, a kakv sam posao uradio kao sparing, videćemo kad bude otišla na sledeći turnir. I u utorak ću trenirati sa njom, još nekoliko dana ću biti u Beogradu".

Srpski as je otkrio kakvi su njegovi planovi do kraja godine, te ono što sve zanima, na kojim turnirima ćemo imati priliku da ga gledamo i bodrimo.

"Za sada planiram da igram Pariz, Završni masters u Torinu i Dejvis kup. To mi je raspored do kraja sezone. U Beogradu bi trebalo da budem do kraja nedelje, a onda ću nedelju dana pred takmičenje u Bersiju da odem iz Srbije kako bih se više posvetio treninzima i pripremama. Za sada, sigurno ću biti u Beogradu do kraja nedelje jer mi i deca idu u školu ovde i Stefanu je rođendan za nekoliko dana, pa ćemo to ovde proslaviti sa familijom", jasan je Novak. 

Đoković se osvrnuo i na trenutno stanje u Australiji, odnosno informacije da bi nevakcinisanim teniserima i teniserkama nastupa na Australijan openu, prvom grend slemu u godini, mogao da bude zabranjen.

"Pratim situaciju oko Australije i koliko sam razumeo konačna odluka Vlade Australije i Tenis Australije biće za dve sedmice, znači to je prva ili druga nedelja novembra. Ne verujem da će se nešto mnogo menjati uslovi u odnosu na ono što već znamo. Kao što je to bio slučaj i ove godine, biće dosta nekih restrikcija. Ono što sam čuo od svog menadžera koji je u direktnom kontaktu sa ljudima iz Federacije Australije jeste da oni pokušavaju da poboljšaju uslove za sve. I za one koji su se vakcinisali i za one koji nisu", dodao je Novak. 

Ipak, još uvek ne zna da li će se pojaviti u Australiji i braniti titulu. 

"U celoj ovoj širini stvari, ja još ne znam da li ću igrati u Melburnu. Ne znam koji će mi biti raspored. Ima previše nagađanja. Mediji mnogo nagađaju i to mi je jako zasmetalo. Nisam se oglašavao previše zato što je svako pravio neke pretpostavke na osnovu onoga što sam rekao pre godinu dana. Jedna te ista stvar se vrti i mnogo se pravi razdor u društvu, ne samo u sportskom, nego u celom društvu, između onih koji su nevakcinisani i vakcinisani. I to je stvarno strašno. Da smo mi spali na to da nekoga diskriminišemo ako želi da odluči za sebe ovako ili onako, da li hoće ili neće da se vakciniše. To je stvarno... Jako sam razočaran društvom svetskim u ovom trenutku i načinu na koji mediji prenose i vrše pritiske na sve ljude. Ima previše nejasnoća, previše nekih informacija koje i nisu validne, pa se pokažu da jesu, pa nisu, dosta se sve menja", rekao je Novak, pa se osvrnuo na vakcinaciju. 

"Zauzimam stav koji zauzimam i uvek sam isto razmišljao. Neću da otkrijem svoj status da li sam se vakcinisao ili ne. To je privatna stvar i po našem zakonu ko god te pita, ti na neki način možeš i da ga teretiš za to što te je pitao. To je neumereno pitanje. Previše ljudi danas dopuštaju sebi takvu slobodu da pitaju stvari i da osuđuju čoveka. Šta god ti da odgovoriš: „Jesam, nisam, možda, ne znam, razmišljam!” oni će to da zloupotrebe. Mediji su postali, nemam reč kako da opišem. Šire strah i paniku među ljudima i ja ne želim da učestvujem u tom razdoru. Osećam da su svi neprijateljski nastrojeni. Ne želim da im dajem povoda da pišu neke stvari o meni. Sada ovo što sam vama rekao, neko od vaših urednika može da uzme i napravi skandal od toga. Ne želim da učestvujem u nekoj oluji koja se trenutno dešava. Kažem vam sportski, ne znam da li ću ići. Naravno da želim da idem, Australija je moj najuspešniji grend slem, hoću da učestvujem, volim ovaj sport, imam i dalje motivaciju, ali sam rekao zašta imam motivaciju. To je čitava geneza", rekao je kroz smeh Nole. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke